Knip Mode

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Knip Mode is een zelfmaakmodetijdschrift dat werd uitgegeven door Sanoma Uitgevers B.V. Knip Mode heeft een oplage van 80.000 exemplaren. De knippatronen in Knip Mode zijn in verschillende maten. Knip Mode richt zich op vrouwen in de leeftijdscategorie 25 tot 49 jaar.

Ontstaan[bewerken]

Knip Mode heeft in de afgelopen jaren diverse namen gehad, het is samengegaan met concurrerende bladen en is diverse malen gerestyled.

  • Het begon met Madeleine
  • In 1969 werd 'Madeleine' veranderd in Knip
  • Naast 'Knip' was er Marion, dat bij een andere uitgever werd gemaakt. Toen Marion en Knip bij dezelfde uitgeverij terechtkwamen, gingen ze samen verder onder de naam Knip Mode.
  • In 2005 werd Knip Mode voor het laatst gerestyled. Nu meer gericht op een jonger publiek en de modellen staan voortaan in 5 maten op het patronenblad.

Naast Knip Mode geeft Sanoma Uitgevers ook nog Knippie Baby, Knippie Idee en de Knip Mode specials Knip XL & Fast Fashion uit.

In de grote reorganisatieronde van Sanoma Magazines eind 2013 werd gemeld dat het blad in 2014 te koop werd gezet. Medio 2014 is het blad overgenomen door New Skool Media.

Ellen de Jong is sinds 2008 hoofdredacteur van Knip Mode.

Externe link[bewerken]