Overleg:Strijenlegende

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Strijen-mythe)
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Bronnen[brontekst bewerken]

Ik constateer dat dit artikel niet geschraagd word door bronnen. kan hier nog iets aan gedaan worden? Eddy Landzaat 29 nov 2010 19:08 (CET)Reageren

Ik zal er binnenkort iets aan doen, even geduld a.u.b. Glatisant 29 nov 2010 20:30 (CET)Reageren
Puik, wacht ik even. Wat is de planning? Dagje, paar dagen, weekje? Eddy Landzaat 29 nov 2010 21:11 (CET)Reageren
Tijd is inderdaad het probleem, het heeft me veel meer werk gegeven dan de bedoeling was. Ik zet het straks maar meteen online, al ben ik me ervan bewust dat het stuk vooral de mening van één wetenschapper weergeeft; er is te weinig tijd om het te vergelijken met de andere bron die vanavond door Gebruiker:JRB is toegevoegd. De studie van Kappelhof (die mijn leidraad was) is gepubliceerd in 2008, die van Leenders is niet echt een publicatie (een voordracht voor de gemeenteraad van Strijen uit 2006). Kappelhof noemt deze voordracht helaas niet, alleen Leenders' proefschrift dat de Strijen-mythe nauwelijks behandelt. Je zou moeten weten hoe de auteurs op elkaar reageerden; maar dat valt helaas buiten mijn horizon.
Delen van het artikel dat er tot nu toe stond zouden wellicht te handhaven zijn, andere stukken zijn onbruikbaar ('Strenius'). Maar het was me op deze korte termijn niet mogelijk het een met het ander te combineren. Glatisant 30 nov 2010 02:33 (CET)Reageren
Er wordt aan gewerkt. Dat volstaat op dit moment. Eddy Landzaat 30 nov 2010 03:00 (CET)Reageren
Nou, het is klaar hoor. Glatisant 30 nov 2010 19:31 (CET)Reageren

De heer Kappelhof heeft mij inmiddels per mail laten weten dat het inderdaad een 'sage' betreft, en dat hij zijn terminologie destijds heeft gebaseerd op bronnen, die niet up-to-date zijn. Hij komt terug op zijn woorden en noemt het dan ook de "Strijensage".Gebruiker:RKOMAN 18 dec. 2011 18:11 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Strijenlegende. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 mrt 2020 02:40 (CET)Reageren