Sick AG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf SICK)
Naar navigatie springen Jump to search
Sick AG
Sick AG
Hoofdkantoor in Waldkirch
Hoofdkantoor in Waldkirch
Oprichting 1946
Sleutelfiguren Dr. Robert Bauer, woordvoerder directie, Klaus M. Bukenberger, woordvoerder raad van toezicht
Hoofdkantoor Waldkirch, Duitsland
Werknemers 6,597 (stand in 2013) [1]
Producten sensortechnologie
Omzet Gestegen € 1009.5 miljoen (stand in 2013)
Website Website SICK AG
Portaal  Portaalicoon   Economie

Beluister

(info)

SICK AG is een Duitse fabrikant van industriële sensoren en detectiesystemen. Het heeft zijn hoofdvestiging in Waldkirch (Breisgau), dat circa 15 km ten noordoosten van Freiburg ligt. SICK ontwikkelt en produceert vooral componenten voor optische machineveiligheid en algemene optische sensortechnologie, zoals lichtschermen, fotocellen, tasters, zenders/ontvangers. Daarnaast vervaardigt SICK AG ook nog een groot aantal andere producten voor signaleer- en detecteertaken. Aanvullend ontwikkelt, fabriceert en vermarkt SICK Auto Ident onder meer barcodescanners, laserscanners en RFID-lezers.

Het in 1946 in München opgerichte concern telt ongeveer 40 dochterondernemingen. SICK MAIHAK GmbH, met de hoofdvestiging in Reute, produceert producten voor de analyse- en procesmeettechniek en is dienstverlener op dit gebied. Een andere dochterondernemer, Ibeo Automobile Sensor GmbH, met de hoofdvestiging in Hamburg, ontwikkelt laserscanners voor chauffeurassistentiesystemen. De Nederlandse dochter SICK B.V. Nederland is gevestigd in Bilthoven.

Bedrijfsvorm[bewerken]

  • Naamloze vennootschap
  • ISIN: DE0007237208 (niet beursgenoteerd)

Externe links[bewerken]

  1. https://web.archive.org/web/20150610202702/http://www.sick.com/group/EN/home/about_sick/investor_relations/ir_sick/Pages/sick_keyfigures.aspx