Jolanda de Rover: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
31 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
k
Robot-geholpen redirect-oplossing: Oost-Duitsland
k (Robot-geholpen redirect: Verenigde Staten)
k (Robot-geholpen redirect-oplossing: Oost-Duitsland)
De Rover zwom in haar carrière voor DJK en [[De Dolfijn]], en viel op door haar ranke en slanke verschijning. Haar fysieke kenmerken maakten haar uitermate geschikt voor de rugslag. Nauwgezet hield De Rover, in [[Los Angeles|LA]] tevens winnares van het brons op de 100 meter rugslag (1.02,91), haar tijden bij in een schrift.
 
Haar gouden medaille in [[Los Angeles]] wordt vaak toegeschreven aan de afwezigheid van de toentertijd oppermachtige zwemsters uit de [[Duitse Democratische Republiek|DDR]], die ontbraken in de [[Verenigde Staten van Amerika|Verenigde Staten]] wegens een boycot van het [[Oostblok]]. Maar uit vergelijkingen blijkt haar tijd (2.12,38) sneller te zijn dan die van de op dat moment favoriet geachte zwemsters uit [[Duitse Democratische Republiek|Oost-Duitsland]]. Dat maakt haar volgens de insiders tot de terechte kampioene.
 
De Rover won in de periode [[1980]]-[[1987]] in totaal twaalf [[Nederland]]se titels op de langebaan (50 meter). Haar erelijst vermeldt verder twee zilveren en drie bronzen medailles, behaald bij de [[EK zwemmen 1981|Europese kampioenschappen]] langebaan in [[1981]], [[1983]] en [[1985]], en bij de [[WK zwemmen 1986|wereldkampioenschappen]] langebaan in [[1986]].
238.030

bewerkingen

Navigatiemenu