Gebruiker:Robert Pennekamp
Robert Pennekamp (Uithoorn, 1963) is beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Amsterdam. Robert Pennekamp is begonnen als schilder in 1992. Daarna is hij uitgegroeid tot multi-disciplinair kunstenaar. Hij maakt gebruik van verschillende disciplines; schilderen, tekenen, beeldhouwen, collages, installaties, conceptueel, multi-media, performance, beelden in de openbare ruimte en interventies. Thema's in zijn werk zijn spiritualiteit, liefde compassie, maar ook de consumptie maatschappij, controle, macht en geld.
De schilderijen zijn abstract expressief met figuratieve elementen. Kenmerkend is de krachtige beeldtaal en het primaire kleurgebruik. Vaak zijn de schilderijen open en zijn meerdere interpretaties mogelijk. Het is een venster naar een andere wereld. In zijn latere schilderijen zijn meer kleurnuances terug te vinden en is de stijl abstracter.
Interactieve installaties als Gautama de Boeddha, Fijne Fijnerikken, De Mac-O-Bert, Rats, mice and X-Rated animals, Don't bend, don't break en Hoop.
De performances zijn vaak interactief waarbij het publiek betrokken wordt. Niks moet, niks hoeft, maar toch is er meer dan wat we met 5 zintuigen kunnen ervaren. Een andere kijk op de werkelijkheid, waarbij het goddelijke dat in ons is en de verantwoordelijkheid die wij moeten nemen voor alles, iedereen en de aarde waarop wij leven aan bod komt.
Onder de naam Brainstormbureau worden brainstorm trainingen en brainstormsessies gegeven. Daarnaast worden onder de naam Brainstormbureau kunstprojecten en community art projecten georganiseerd en uitgevoerd. Voorbeelden zijn: de Art Date, de Art Party, de Interactive Strip Art, het Eerste postmoderne Spookhuis en het Eerste Kunst Museum, het Straatmuseum, het project Bekende Nederlanders, Harde Uitspraken op Ingelijste Koelkastdeuren en Site Specific Art Actions. Voorbeelden van community art projecten zijn: Respect, Het Levend Hekwerk, Trash Art, Kinderoptocht Ojefanfan, Kindermonument Joubertstraat, Maak wat moois van al die rotzooi, KRIMP Club, ART JAM experimental. Vaak worden bij de community art projecten kunstenaars, buurtbewoners of werknemers betrokken.