Groene chemie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Nieuwe pagina aangemaakt met '{{wiu2}} '''Groene Chemie''', ook wel '''duurzame scheikunde''' genoemd, is een basisgedachte, filosofie, met betrekking tot chemis...'
(geen verschil)

Versie van 22 nov 2010 19:31

Mee bezig Mee bezig
Aan dit artikel of deze sectie wordt de komende uren of dagen nog druk gewerkt.
Klik op geschiedenis voor de laatste ontwikkelingen.

Groene Chemie, ook wel duurzame scheikunde genoemd, is een basisgedachte, filosofie, met betrekking tot chemisch onderzoek en chemische technologie waarin het ontwerpen van producten en processen die die het minimaliseren van het gebruik en het ontstaan van schadelijke verbindingen centraal stelt.[1] Terwijl in de milieuchemie de chemie van en in de natuurlijke omgeving, inclusief door de mens daarin gebrachte stoffen (verontreinigingen), centraal staat, zoekt Groene Chemie bewust naar het verminderen of beter, niet optreden van, verontreinigingen bij de bron. In 1990 werd in de Verenigde Staten de Pollution Prevention Act aangenomen. Aan de hand van deze wet werd in de VS een modus operandi ontwikkeld om op een vernieuwende manier met verontreiniging om te gaan: bestrijd het voor het ontstaat.

Wetgeving

In 2007 werd in Europa het REACH-programma van kracht[2] waarin van bedrijven geeist wordt dat ze gegevens beschikbaar stellen waaruit blijkt dat hun producten veilig zijn.


Externe links