Ampt Epe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ampt Epe is de historische vereniging van de gemeente Epe.

De vereniging werd in oktober 1961 opgericht en startte al snel met een blad met een gelijke naam dat in eerste instantie nog onregelmatig verscheen. Inmiddels komt het blad vijf keer per jaar uit en organiseert de vereniging tal van activiteiten.

Website[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging beschikt inmiddels over een eigen website (zie onder 'Externe link'). Op de website wordt informatie gegeven over de vereniging en haar activiteiten, een agenda, en meer. Op deze website is veel informatie ontsloten over de geschiedenis van de gemeente Epe. Ook verschijnen er regelmatig nieuwe genealogische gegevens op de website. Ook is een zeer uitgebreide lijst met trefwoorden op de site van de vereniging opgenomen. Daarin wordt verwezen naar de ruim 160 (2007) verschenen nummers en de onderwerpen, personen en zaken die daarin werden behandeld. Er is een aparte lijst met artikelen.

Lidmaatschap[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2005 groeit de vereniging snel. Begin 2007 kon de vereniging haar 450ste lid verwelkomen, het 500e lid meldde zich rond de jaarwisseling 2007/2008 en op 20 september 2008 kon de vereniging het 550e lid noteren. Het lidmaatschap kost € 15,00 (2007) per jaar. Daarvoor krijgt het lid onder meer de vijf jaarlijkse nummers van het blad en korting bij de activiteiten die de vereniging jaarlijks organiseert.

Overige activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Vanuit deze vereniging zijn een aantal verenigingen en stichtingen ontstaan die zich met de geschiedenis van de gemeente Epe bezighouden. Te denken valt hierbij aan:

  • Museumboerderij Hagendoorns Plaatse
  • Stichting Films Epe
  • Stichting behoud

De vereniging is tevens initiatiefnemer geweest voor het Erfgoedplatform in de gemeente Epe.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]