Bastard Noise

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bastard Noise
Bastard Noise
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1997–heden
Oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Genre(s) noisecore
Label(s) Three One G, Gravity, Deep Six, Vermiform, Robotic Empire, Kitty Play, L White, Ground Vault, Alien8, Hear More!, Manufracture, Housepig, Haunted Hotel, Thumbprint Press, Triage
Verwante acts Man Is the Bastard
Officiële website
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Bastard Noise[1][2] is een Amerikaanse noise-band, opgericht in 1991 door muzikanten Eric Wood, Henry Barnes en W. T. Nelson.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Leden
Voormalige leden
  • Henry Barnes[4]
  • Danny Walker[5]
  • Joel Connell[6]
  • W.T. Nelson[7]
  • John Wiese[8]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het project begon als een soort zusterband van de vorige band van het trio Man Is The Bastard. Terwijl Man Is the Bastard eind 1997 uit elkaar ging, ging het Bastard Noise-project verder en fungeert het als het huidige project van Wood. Vroege opnamen van de uitgebreide discografie van de band werden meestal in eigen beheer uitgebracht en bevatten voornamelijk alleen elektronica en zang. Sinds de oprichting heeft Bastard Noise echter publicaties uitgebracht met undergroundlabels zoals o.a. Three One G, Relapse Records, Gravity Records, Deep Six, Vermiform Records, Robotic Empire. Voor live-optredens werft Wood vaak andere muzikanten aan om met hem op te treden, waaronder Merzbow, Justin Pearson[9] en Keiji Haino[10]. Instrumenten zoals de basgitaar en de drums werden later opgenomen in de geschiedenis van de band. Wood heeft zijn afkeer van digitale piraterij geuit en geeft er de voorkeur aan zijn muziek ongrijpbaar op fysieke formaten uit te brengen, hoewel hij in het verleden weinig digitale publicaties heeft uitgebracht.