Bedwelmd door liefde

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel komt mogelijk voor verwijdering in aanmerking.
Het overleg hierover wordt gevoerd op deze discussiepagina. Iedereen is welkom daaraan bij te dragen. Zie voor meer informatie: Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst.
Voel je vrij het artikel te bewerken. Haal de pagina echter niet leeg en verwijder deze boodschap niet voordat de discussie gesloten is.

Bedwelmd door liefde (Perzisch: مست عشق, geromaniseerd: Mast-e Eshgh, Turks: Mevlana Mest-i Aşk) is een Iraans-Turkse historische romantische dramafilm uit 2024, geschreven en geregisseerd door Hassan Fathi.[1] Het draait om twee Perzische dichters Maulana en Shams Tabrizi, gespeeld door Parsa Pirouzfar en Shahab Hosseini.[2][2] De film is een coproductie van Iran en Turkije, gemaakt door Dijital Danatlar en Simarya Film Production.[3][4][5]

De film werd op 24 april 2024 vertoond in Iran en Turkije.[6]

Stelling[bewerken | brontekst bewerken]

De film is een kijk op het leven en de carrière van de 13e-eeuwse Perzische dichter Maulana, zijn relatie met Shams Tabrizi, de liefde die hij voor hem had, de grote invloed van Shams op Maulana in zijn leven en poëzie, en zijn liefde voor de God.