Bestand:Fabius’ swords - KONB11-M1691-C1.jpg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Fabius’_swords_-_KONB11-M1691-C1.jpg(750 × 498 pixels, bestandsgrootte: 41 kB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Nederlands: De zwaarden van FabiusEnglish: Fabius’ swords   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Titel
Nederlands: De zwaarden van Fabius
English: Fabius’ swords
Soort object Sword
Beschrijving
Nederlands: Op 23 oktober 1854 worden door de Japanse regering aan de marineman, G. Fabius, als blijk van waardering, twee zwaarden toegekend. De zwaarden zijn echter nog niet gereed en hij krijgt ze pas in handen wanneer hij een jaar later weer in Japan komt. Het bezit van zwaarden is in Japan uitsluitend voorbehouden aan samurai. Het geschenk staat daarom voor Fabius gelijk aan verheffing in de ridderstand. In 1869 krijgt hij een derde zwaard, dat hier op de foto te zien is. Ditmaal is het de landheer van Hizen die hem er een stuurt, als dank voor zijn bijdrage aan de oprichting van de Japanse marine. Het is korter dan de twee die Fabius eerder ontvangt. Traditioneel gezien dragen samurai een lang en een kort zwaard.
English: On 23 October 1854, the Japanese government awarded two swords to commander G. Fabius as a token of appreciation. However, the swords were not ready yet and they did not come into his possession until a year later, when he returned to Japan. Owning a sword was the exclusive privilege of samurai and for Fabius the gift was, therefore, equivalent to being knighted. In 1869, he received a third sword, which is featured on this photo. This time, it is the landowner of Hizen who sent him one by way of thanks for his contribution in setting up the Japanese Navy. It is shorter than the two swords previously presented to Fabius. Traditionally, samurai carried a long and a short sword.
Afmetingen 25,4 × 21,1 cm
institution QS:P195,Q2755458
Place of creation Japan
Bron/fotograaf

Licentie

Het tweedimensionale kunstwerk afgebeeld op deze afbeelding valt in het publiek domein omdat:
Public domain

Dit werk bevindt zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is.


Je dient ook een Amerikaans publiek domein-tag in te voegen om aan te geven waarom dit werk zich in het publiek domein bevindt in de Verenigde Staten.
Reproducties van het werk kunnen ook worden beschouwd als publiek domein omdat ze geen oorspronkelijk karakter hebben. Dit geldt voor reproducties gemaakt in de Verenigde Staten (zie Bridgeman Art Library v. Corel Corp.), Duitsland en veel andere landen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 jul 2022 10:58Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 jul 2022 10:58750 × 498 (41 kB)OlafJanssenNew imageꓹ uploaded with OpenRefine 3.7Snapshot (details)

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata