Bestand:NMBS 4603-III.JPG

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(2.896 × 1.944 pixels, bestandsgrootte: 3,3 MB, MIME-type: image/jpeg)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: NMBS treinstel 4603 stond tot 28 december 2015 als monument op Station Charleroi-Zuid.

De reeks 46 (voor1971 type 554), een niet koppelbaar enkelvoudig diesel-hydraulisch motorstel, werd in 1952 in twintig exemplaren gebouwd door Ragheno in Mechelen. Deze eerste na-oorlogse voertuigen van de NMBS waren aanvankelijk uitgerust met een Belgische Brossel-motor, bediend door een handgeschakelde versnellingsbak met ontkoppelingspedaal. In de periode 1972-1974 onderging de serie een modernisering waarbij een betrouwbare GM-motor en automatische tweetraps Voith-koppeling werden ingebouwd. Ook werden bij de meeste 46-ers de schuiframen door klapramen vervangen en werd het interieur gemoderniseerd. Hun vaste stelplaatsen waren Ath en Haine St-Pierre. De 4620 is ongeveer 16 meter lang en kan 71 passagiers vervoeren aan destijds een snelheid van 80 km/h. De halfopen bestuurderscabine biedt de reizigers een boeiend zicht op de spoorlijn alsook op de handelingen van de machinist Het afschaffen of elektrificeren van de lijnen in hun inzetgebieden zorgde, vanaf 1986, voor het buitendienststellen van de reeks.

Op 28 december 2015 overgebracht van Station Charleroi-Zuid naar Stoomcentrum Maldegem.
Français : Autorail 4603 (série 46 de la SNCB) en monument sur le quai 1 de la gare de Charleroi-Sud.
Après avoir été conservé à Haine-Saint-Pierre après sa radiation, l'autorail fut placé à cet endroit le 2 octobre 1999 pour les festivités des 150 ans de la gare. Après 15 ans, l'état de l'autorail s'est fortement dégradé et le 28 décembre 2015, le véhicule est emmené vers le Stoomcentrum Maldegem (SCM) auquel la SNCB l'a cédé.
Source : Gwenaël Piérart, « Le 4603 quitte Charleroi-Sud », En lignes, no 131, février 2016, p. 25
Datum
Bron Eigen werk
Auteur Spoorjan

Licentie

Jan Oosterhuis, de auteursrechthebbende van dit werk, maakt het hierbij onder de volgende licenties beschikbaar:
GNU head Toestemming wordt verleend voor het kopiëren, verspreiden en/of wijzigen van dit document onder de voorwaarden van de GNU-licentie voor vrije documentatie, versie 1.2 of enige latere versie als gepubliceerd door de Free Software Foundation; zonder Invariant Sections, zonder Front-Cover Texts, en zonder Back-Cover Texts. Een kopie van de licentie is opgenomen in de sectie GNU-licentie voor vrije documentatie.
w:nl:Creative Commons
naamsvermelding Gelijk delen
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licenties Naamsvermelding-Gelijk delen 3.0 Unported, 2.5 Algemeen, 2.0 Algemeen en 1.0 Algemeen.
Naamsvermelding: Jan Oosterhuis
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
  • Gelijk delen – Als u het werk heeft geremixt, veranderd, of erop heeft voortgebouwd, moet u het gewijzigde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het oorspronkelijke werk, of een daarmee compatibele licentie.
U mag zelf één van de licenties kiezen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie23 jan 2014 09:49Miniatuurafbeelding voor de versie van 23 jan 2014 09:492.896 × 1.944 (3,3 MB)SpoorjanCategory:SNCB Class 46

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt:

Metadata