Bestand:Oorlogstrofee tijdelijk terug in Engeland.webm

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorlogstrofee_tijdelijk_terug_in_Engeland.webm(WebM audio/videobestand, VP8/Vorbis, lengte 4 min 8 s, 400x224 pixels, 422 kbps totaal, bestandsgrootte: 12,49 MB)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Het nieuwe patrouilleschip Holland heeft tijdens een proefvaart een trofee uit de Tweede Engelse Oorlog (1665-1667) afgeleverd op Engelse bodem. De spiegelversiering van het Engelse vlaggenschip HMS Royal Charles is gisteren tijdelijk overgedragen aan het National Maritime Museum. Dit gebeurde in het bijzijn van kroonprins Willem-Alexander en Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom. Het beeldhouwwerk van de Royal Charles is een oorlogsbuit van admiraal Michiel de Ruyter. In 1667 voer een vloot onder zijn bevel naar Engeland op de befaamde Tocht naar Chatham. Doelwit was de Engelse vloot die daar in het dok lag. De schepen van de Republiek lieten zich op de rivier de Medway, mede dankzij het pas opgerichte Korps Mariniers, door niets en niemand tegenhouden. Onder leiding van luitenant-admiraal Willem van Ghent vierden de zeesoldaten hun eerste wapenfeit. Zo bleken een fort en een van oever tot oever gespannen ketting geen onoverkomelijke obstakels. Bij Chatham werden vervolgens 13 Engelse schepen vernietigd. De Engelse oorlogsschepen Royal Charles en HMS Unity gingen als trofee mee terug naar de Republiek.
Datum
Bron http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2012/03/16/oorlogstrofee-tijdelijk-terug-in-engeland.html
Auteur rijksoverheid

Licentie

Creative Commons CC-Zero Dit bestand is beschikbaar onder Creative Commons CC0 1.0 Universele Public Domain Dedication.
De persoon die een werk voorziet van deze licentie stelt dit werk beschikbaar aan het publieke domein door, voor zover dit wettelijk is toegestaan, afstand te doen van alle rechten op het werk in de zin van het auteursrecht, met inbegrip van alle aanverwante of naburige rechten. U kunt het werk kopiëren, aanpassen, distribueren en uitvoeren, ook voor commerciële doeleinden, zonder dat u daarvoor toestemming hoeft te vragen.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie2 jul 2015 14:194 min 8 s, 400 × 224 (12,49 MB)HannolansUser created page with UploadWizard

Dit bestand wordt op de volgende pagina gebruikt: