Bo Oppe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bo Oppe
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Bo Oppe
Geboortedatum 29 september 1999
Geboorteplaats Dordrecht
Sportieve informatie
Discipline korfbal
Club Vlag van NederlandOranje Wit (2006-2019)
Vlag van NederlandKCC (2019-2023)
Vlag van NederlandPKC (2023-)
Portaal  Portaalicoon   Sport

Bo Oppe (Dordrecht, 29 september 1999) is een Nederlands korfballer. Hij speelt sinds 2019 op het hoogste Nederlandse niveau korfbal namens KCC in de Korfbal League. Daarnaast is Oppe sinds 2022 een speler van het Nederlands korfbalteam. Zijn vader, Kees Jan Oppe speelde ook op het hoogste niveau korfbal in de jaren '90 met CKV Oranje Wit.

Spelerscarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Oranje Wit[bewerken | brontekst bewerken]

Oppe begon met korfbal bij CKV Oranje Wit. Hier doorliep hij de jeugdteams. Ook speelde hij in het eerste team.

KCC[bewerken | brontekst bewerken]

In 2019 stapte Oppe, op 19 jarige leeftijd, over naar KCC, een club die in het seizoen ervoor net uit de Korfbal League was gedegradeerd, maar in de velcompetitie juist promotie had gemaakt naar de Ereklasse.

In het eerste seizoen van Oppe bij KCC kreeg hij onder leiding van coach Frits Wip een basisplaats. In dit seizoen (2019-2020) won KCC slechts 1 van de eerste 5 veldduels in de Ereklasse. In de zaalcompetitie speelde KCC in de Hoofdklasse. Dit zaalseizoen kwam na 14 gespeelde duels tot een stop vanwege de coronapandemie. KCC stond op dat moment bovenaan in de Hoofdklasse A met 25 punten uit 14 wedstrijden. Ook de Korfbal League werd stilgelegd. Het seizoen werd niet verder uitgespeeld, maar op basis van de ranglijst maakte KCC promotie naar de Korfbal League voor het volgende seizoen. De rest van het veldseizoen in de Ereklasse werd ook niet meer uitgespeeld.

In het tweede seizoen van Oppe bij KCC, 2020-2021 maakte Oppe zijn debuut in de Korfbal League. KCC won slechts 1 van de 10 competitieduels. De ploeg degradeerde echter niet omdat er geen Hoofdklasse was gespeeld. Hierdoor was KCC alsnog verzekerd van een plek in de Korfbal League van volgend seizoen.

In seizoen 2021-2022 beleefde KCC onder coaches Robin Diepenhorst & Wilrik Wassink een aardig seizoen. In de zaalcompetitie stond KCC na 10 duels in de zogenoemde degradatiepoule. Na het uitspelen van deze poule had KCC zich veilig gespeeld voor handhaving. In dit zaalseizoen scoorde Oppe 90 goals uit 15 duels (6 per wedstrijd). Hiermee was hij de nummer 2 topscorer van de Korfbal League, achter Gertjan Meerkerk. In de veldcompetitie deed de ploeg het nog beter, want het werd uiteindelijk 3e in de Ereklasse A.

In seizoen 2022-2023 beleefde KCC een goed seizoen. Zo wisten ze in de zaalcompetitie te winnen van DVO en speelden ze gelijk tegen PKC en Fortuna. Na de reguliere competitie had de ploeg 15 punten uit 18 wedstrijden verzameld. Dit was goed voor de 7e plek, wat ruim voldoende was voor handhaving. Wel was er individueel succes voor Oppe, want hij werd met 118 goals de mannenlijke topscorer van de Korfbal League.

PKC[bewerken | brontekst bewerken]

Na 4 seizoenen bij KCC besloot Oppe voor seizoen 2023-2024 over te stappen naar de regerend zaalkampioen PKC.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Oranje[bewerken | brontekst bewerken]

Oppe werd in de jeugd al geselecteerd voor Jong Oranje, maar in september 2022 werd hij door bondscoach Jan Niebeek toegevoegd aan het Nederlands korfbalteam.

Oppe won een gouden plak op de onderstaande internationale toernooien:

  • WK 2023

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]