Bratz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bratz
Speelduur 20 min
Bedenker MGA Entertainment
Uitzendingen
Start VS 10 september 2005
NL 2006
Einde VS 7 april 2007
Afleveringen 24
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Bratz is een Amerikaanse animatieserie over vier vriendinnen die zich interesseren voor mode, muziek, dans en hun eigen tijdschrift. De serie wordt sinds 2006 op Nickelodeon uitgezonden. Bratz wordt sinds 2001 verkocht ze zijn. Gewild bij kinderen van 8 tot 12 jaar ze werden vergeleken met de flavas poppen van 2003.

Personages[bewerken]

  • Cloe: (ingesproken door Jann Cnossen) Het modepopje van de vier. Je kan haar blij maken met winkelen in de uitverkoop.
  • Yasmin: (ingesproken door Ingeborg Wieten) Ze besteedt veel aandacht aan het tijdschrift en bedenkt slimme plannetjes om het plan van Burdine&De Tweevils te dwarsbomen.
  • Sasha: (ingesproken door Katja Schuurman) Ze houd erg veel van muziek (vooral van hiphop). Ze bedenkt veel slimme plannen en ze kan goed dansen.
  • Jade: (ingesproken door Lottie Hellingman) Haar kat Mika betekent alles voor haar. Vroeger werkte ze voor Burdine.
  • Burdine Maxwell: De vrouw die de Bratz probeert te saboteren omdat ze jaloers is omdat haar tijdschrift "Your Thing" heel slecht is. Ze draagt altijd roze kleding.
  • Kirstee: (ingesproken door Lizemijn Libgott) Eén van de "tweevils". Kirstee is de tweelingzus van Kaycee. De zussen zijn de secretaresses van Burdine. De tweeling is net als hun baas altijd gekleed in het roze.
  • Kaycee: Eén van de "tweevils". Kaycee is de tweelingzus van Kirstee. De zussen zijn de secretaresses van Burdine. Kaycee draagt een pleister op haar neus, want ze heeft net drie neuscorrecties achter de rug.

Er zijn ook een aantal Bratz films met extra personages.