Côte-des-Neiges

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Chemin de la Côte-des-Neiges, met het Oratoire Saint-Joseph op de achtergrond

Côte-des-Neiges is een wijk van de stad Montreal, in de Canadese provincie Quebec. De wijk is sinds 2002 onderdeel van het arrondissement Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grâce, en is gelegen op de noordoostflank van de Mont Royal.

De Côte-des-Neiges is bekend om zijn zeer gemengde bevolkingssamenstelling. Immigranten zijn er sterk vertegenwoordigd, en ook studenten zijn in groten getale aanwezig vanwege de nabijheid van de campus van de Université de Montréal en de daaraan gelieerde instituten. In de wijk zijn verder nog twee prestigieuze particuliere scholen (Collège Notre-Dame en Collège Brébeuf) en maar liefst zeven ziekenhuizen, waaronder het grote Jewish General Hospital en het kinderziekenhuis Sainte-Justine. De wijk heeft drie metrostations aan de "blauwe lijn".

De bebouwing bestaat grotendeels uit appartementenblokken en portiekflats van vier tot vijf verdiepingen hoog, gebouwd in het midden van de twintigste eeuw. Er staan echter ook eengezinswoningen en villa's, en een enkele hoogbouwflat.

Bezienswaardigheden[bewerken]

Onderwijs[bewerken]