Delft Fringe Festival

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Festival voor beginnende podiumkunstenaars[bewerken | brontekst bewerken]

Broedplaats voor jonge makers en aanstormend talent[bewerken | brontekst bewerken]

Het Delft Fringe Festival is een jaarlijks terugkerend theaterfestival voor podiumkunstenaars. Het festival geeft jonge theatermakers uit verschillende genres de kans om de nodige 'vlieguren' in het vak te maken en zich zo verder te ontwikkelen. Jonge kunstenaars die het publiek vermaken, ontroeren en verleiden. Kunstenaars die mooie en relevante verhalen te vertellen hebben. Verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag. Het festival is dé kans voor jonge makers om door te groeien naar volle zalen en lovende recensies.

Geschiedenis Delft Fringe Festival[bewerken | brontekst bewerken]

Van podium voor amateurtheater naar springplank voor jonge professionals[bewerken | brontekst bewerken]

Het Delft Fringe Festival werd in 2011 opgericht door Stichting Theaternetwerk Delft. Het duurde toen slechts 4 dagen en gaf een podium aan amateur-theatergezelschappen en amateur-theatermakers in Zuid-Holland. In de jaren daarna ontwikkelde Delft Fringe Festival zich tot een plek waar vooral jonge makers en aanstormend talent zich presenteren.

In 2017 ging het festival als zelfstandige stichting verder en vormt ieder jaar een unieke broedplaats en springplank voor zo’n 50 verschillende podiumkunstenaars. Bijna 2 weken lang, op tientallen bijzondere locaties in Delft[1] trakteert Fringe het publiek op mooie, ontroerende, hilarische en vooral verrassende voorstellingen.

Publieksprijs Delft Fringe Festival[bewerken | brontekst bewerken]

Verzekerd van een speelplek en campagnebeeld van het jaar[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2014 maakt elke voorstelling die tijdens Delft Fringe Festival te zien is kans op de Publieksprijs: 'Het Gouden Konijn" (voorheen De Gouden Mayonaisefles). De door bezoekers hoogst gewaardeerde voorstelling is tijdens de volgende festivaleditie verzekerd van een speelplek én te zien in het campagnebeeld van dat jaar.

De winnaars van de afgelopen jaren zijn:

Prijsuitreiking Delft Chamber Music Award[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2018 wordt de Delft Chamber Music Award uitgereikt op het Delft Fringe Festival. De winnaar van deze aanmoedigingsprijs voor jong muzikaal talent wordt geprogrammeerd tijdens het eerstvolgende Delft Chamber Music Festival, een kamermuziekfestival van wereldformaat waar de top van de klassieke muziek te zien en horen is.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]