European Public Real Estate Association

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf EPRA)

De European Public Real Estate Association (EPRA) is een non-profitorganisatie die beursgenoteerde vastgoedbedrijven in Europa vertegenwoordigt. Ze wordt geleid door een onafhankelijke raad van bestuur[1] die wordt voorgezeten door Pere Viñolas Serra CEO van Colonial.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf zijn oprichting in Amsterdam in 1999 stelt EPRA, in partnerschap met Euronext in het begin en later met FTSE[2] en NAREIT[3], de FTSE EPRA/NAREIT Global Index Series[4] op. Deze EPRA-index wordt vandaag wereldwijd gebruikt om de prestaties van beursgenoteerde vastgoedbedrijven en REITs (Real estate investment trusts) te vergelijken. De organisatie is gevestigd in Brussel sinds 2009.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

EPRA stelt zich tot doel vastgoed als investering en de rol van vastgoed in de maatschappij te promoten. Data en statistieken van de organisatie liggen aan de basis van gevarieerd academisch onderzoek (zowel met de steun van EPRA als onafhankelijk).

Op financieel rapporteringsgebied is het doel van de associatie om gelijke rapporteringsstandaarden in te voeren over het hele continent. EPRA moedigt actief de adoptie aan van een aantal key performance indicators van financiële rapportering, en reikt jaarlijks in samenwerking met Deloitte Gold, Silver en Bronze Awards (BPR[5]) uit aan bedrijven die hieraan voldoen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]