Edisons 2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Edisons 2017 werden uitgereikt op 13 februari 2017 in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.[1]

De Edison is een belangrijke Nederlandse muziekprijs die doorgaans jaarlijks wordt toegekend aan de beste Nederlandse muziekproducties uit de periode voorafgaande aan de uitreiking.

De nominaties werden bekendgemaakt op 15 december 2016[2] in verschillende radioprogramma's en websites, zoals 3voor12Radio (3FM), RTL Late Night, NU.nl, Ekdom in de Ochtend (Radio2), Joost=Wakker! (SLAM!), Domien (3FM), PUNA.nl, Gouden Uren (Sterren.nl), De Coen en Sander Show (Radio538) en Frank ♥ (3FM).Uitsluitend Nederlandse producties kwamen in aanmerking voor een nominatie en/of prijs. De prijzen werden in elf categorieën uitgereikt, inclusief een oeuvreprijs voor Anouk.

De uitreiking werd niet op tv uitgezonden. Evenmin was het evenement toegankelijk voor publiek; alleen genodigden waren welkom bij de uitreiking.

De vakjury bestond uit Ruud de Wild (Radio 2; voorzitter), Annemieke Schollaardt (3FM), Diederik van Zessen (3FM), Bart Wijlaars (muziekjournalist), Menno de Boer (Radio 538), Dieuwertje Heuvelings (Spotify) en Saul van Stapele (muziekjournalist)

Winnaars en Genomineerden[bewerken | brontekst bewerken]

(Winnaars zijn in vet vermeld)

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]