Gebruiker:86.86.144.69

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In principe vind ik het leuk, en zelfs enigszins verslavend, bijdragen te leveren aan Wikipedia. Jammer alleen dat de gevestigde orde op Wikipedia er zoveel vooroordelen over anonieme gebruikers op na houdt, dat ze het plezier aantasten. Die vooroordelen uiten zich bijvoorbeeld in een 'hakken in het zand' en 'loopgraven'-mentaliteit, waar het bijdragen van anonieme gebruikers betreft. Staaltjes daarvan zijn genoeg te vinden in mijn bewerkingsgeschiedenis :-(.

Een en ander vertoont zeer sterke gelijkenis met wat men ziet bij change-management. Het resultaat is een negativistische conflict-georiënteerde opstelling in plaats van een positieve resultaatgerichte oplossing. Dat laatste zou Wikipedia baten, het eerste niet.

Verdedigers van de status quo zijn van altijd en overal, maar vooruitgang brengen ze niet voort. Dat zal ik dan maar accepteren.

Zandbak-artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Natuurlijk had ook ik een wenslijst van aan te vullen/te schrijven artikelen, maar tijd kan ook nuttiger besteed worden:

  • Wiki-establishment, over de gevestigde orde van Wiki-veteranen op Wikipedia die vooruitgang van het medium onmogelijk maakt. Zich, vooral te onpas, op vermeende Wiki-regels beroepen en als de aangehaalde regels niet dekkend voor hun betoog blijken te zijn opeens de mening zijn toegedaan dat iedereen die de regels anders uitlegt het niet goed begrepen heeft. Geheel naar gelang het opportunistisch belang wordt Wikipedia gezien als het Nederlandse project of alle Wikipedia-projecten. Een groep die, hoewel het Wikipedia-project zeer toegewijd, vooral territoriumdrift ten toon spreid en meer het eigen ego wil dienen dan het belang van Wikipedia.
  • aanvullen van ontbrekende stationsbeschrijvingen van het openbaar vervoer van Barcelona.
  • kabelbanen/bergspoorwegen/tandradbanen van Catalonië.
  • diverse andere nieuwe artikelen over Catalonië.
  • diverse andere nieuwe artikelen over Spanje.
  • aanvullingen/tekstredactie 'Spanish interest section'.

¡Que teneis mucha suerte!