Gebruiker:ArendLammertink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik zal me hierbij maar ff kort voorstellen. Ik ben sinds mei 2004 de lobby tegen softwarepatenten ingerold en zodoende bij de stichting Vrijschrift.org betrokken geraakt, welke op het gebied van softwarepatenten de internationale FFII organisatie in NL vertegenwoordigt. Ik heb daar destijds ook een artikel over geschreven: http://www.osnews.com/story.php?news_id=7442 . Tegenwoordig zit ik ook in het bestuur van Vrijschrift, een stichting die met een mooi woord "community driven" werkt. Concreet betekent dat dat we een webserver met een CMS systeem en een aantal mailinglijsten hebben. Voor de rest is het aan de community om daar iets mee te doen. Oh ja, onze voorzitter heeft een printshop en dat is wel eens handig om grote posters te laten printen voor demo's en zo:

http://www.sp.nl/pictures/kamernieuws3011_softwarepatenten_brussel.jpg

Kan me voorstellen dat dat ook voor de WikiPedia gemeenschap handig is om te weten.

Ik werk in het dagelijks leven als software engineer aan een product dat met broncode verspreid wordt en gratis gebruikt mag worden voor persoonlijk gebruik: http://www.opendtect.org/ Daarnaast ben ik lid van de steunfractie van de PvdA in de gemeente Hof van Twente en ben ik lid van de Markelose Ossenhoornblazers ( http://ossenhoorn.nl/ ).

Nu het gevecht om softwarepatenten vooralsnog gewonnen is, werd het tijd om vanuit Vrijschrift nu eindelijk te gaan doen wat we nu eigenlijk willen doen en dat is toch vooral het belang van het publieke domein cq open content voor de maatschappij onder te aandacht te brengen en te bevorderen. Aangezien we intussen de weg een beetje weten in Den Haag en Brussel is het logisch dat we proberen daar een stukje bewustwording tot stand te brengen, hetgeen hopelijk resulteert in een stukje momentum voor open content, zoals wikipedia.

Gezien het feit dat momenteel in de kamer aandacht is/was voor de prijs van schoolboeken, lijkt er een mooie kans daarop in te haken door het idee van open content/ wiki books/ vrije leermiddelen of hoe je het ook wil noemen onder de aandacht te brengen. Wil je een dergelijke lobby succesvol maken, dan ben je minimaal een man of 4,5 nodig die de neus dezelfde kant op hebben staan en de kar trekken. Op dit moment is dat nog niet het geval, hoewel zich wel een stuk of 15 mensen hebben ingeschreven op onze vrijleren mailing lijst:

http://mailman.vrijschrift.org/listinfo/vrijleren

Vandaar dus dat ik contact gezocht heb met wikipedia en zeker ook geinteresseerd ben in contacten met kennisnet om zo samen te gaan werken aan het bevorderen van vrije leermiddelen in het onderwijs en te proberen middelen te vinden om de benodigde infrastructuur op poten te zetten.

Piratenpartij[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds begin maart 2010 ben ik betrokken bij de Piratenpartij Nederland, die op 10 maart officieel is opgericht bij de notaris en op dezelfde dag is ingeschreven bij zowel de KvK als de kiesraad. Het was een interessante beleving om daar bij te mogen zijn, onder wijl de hele dag gevolgd door een NOS camera ploeg, hetgeen 's avonds op het NOS journaal te zien was.

In tegenstelling tot wat in Twentse media bericht wordt, ben ik echter geen beoogd hoofd van de ledenraad, hoewel het bestuur wel heeft bevestigd dat men van plan is mij een zetel in de ledenraad te gunnen, hetgeen echter pas komende zondag geheel duidelijk zal worden.

Wat wel het geval is, is dat ik in de statutencommissie zitting heb gehad, samen met Jouri Oudshoorn, oud vice-voorzitter van de LSVb. Hij heeft het leeuwendeel van de statuten geschreven, terwijl ik samen met nog enkele anderen vooral heb meegedacht en suggesties heb aangedragen.


Artikelen die ik heb aangemaakt[bewerken | brontekst bewerken]

dingen die met Vrijschrift te maken hebben[bewerken | brontekst bewerken]

Markelo / Goor / Twente[bewerken | brontekst bewerken]