Gebruiker:Cyrre

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De aantrekkingskracht van een boek vol kennis, of in dit geval een bijna fictieve plaats vol kennis, is oneindig. Net zoals je als kind zit te staren naar de lange rij boeken in de boekenkast, waarvan de plank al begint door te hangen, evenzo wil je een continue verbondenheid creëren met deze plaats.

Mijn bijdragen zullen misschien summier zijn. Een detail hier, een voorbeeldje daar, een kritische noot als het nodig is. Desalniettemin blijft een voortdurende bewaking noodzakelijk.

Mijn bijdragen zullen Nederlands en Vlaams proberen te zijn. Hier en daar wel eens kritiek spuiend op de (schijnbaar?) Nederlandse overhand aan gebruikers, aan het hier en daar duidelijk aanwezig Nederlands chauvinisme. Ik wou dat ik het ook had, geen Nederlands natuurlijk, maar een meer Vlaamse trots. Ik kan het daarom niemand kwalijk nemen. Desalniettemin wil ik iedereen er op wijzen dat ze niet met 14 miljoen (bij benadering) of met 6 miljoen (bij benadering) 'streekgenoten' zijn. Nee, we zijn met 20 miljoen (bij benadering) TAALgenoten.

Laat het dan maar wat algemener blijven, wat objectiever en de voorbeelden wat ruimer.