Gebruiker:Daniel575/Ohel Abraham

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beet midrasj Ohel Abraham (Tent van Abraham) werd in 2012 in Rotterdam opgericht om joods onderwijs en op het jodendom gerichte activiteiten voor zowel aan Joden als benee Noach (niet-Joden) te verzorgen. Het jodendom heeft namelijk ook voor deze niet-joden levenswijsheid te bieden in de vorm van zeven ‘opdrachten.’ De oprichters en bestuursleden zijn zowel joden als niet-joden.

Ohel Abraham richt zich op de klassieke Sefardische oriëntatie op het jodendom.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

In Rotterdam organiseert beet midrasj Ohel Abraham laagdrempelige gebedsdiensten met korte studiesessies van diverse sprekers, studiedagen onder leiding van ervaren docenten en lezingen van gastsprekers. Ook leden van andere joodse gemeenten kunnen hieraan deelnemen.

Verder heeft Ohel Abraham studiegroepen in Zwolle, Steenwijk, Den Haag en Capelle a.d. IJssel en een speciale vrouwengroep.

Rabbinale steun uit Israël[bewerken | brontekst bewerken]

Ohel Abraham geniet onder andere de steun van het Midrash Sephardi onder leiding van rabbijn Kassin, Beth Midrash Ohel Moshe van rabbijn Bar-Ron en het Noahide World Center onder leiding van rabbijn Cherki. Laatstgenoemde wordt op zijn beurt gesteund door het opperrabbinaat van Israël en veel bekende rabbijnen waaronder rabbijn Adin Steinsalz en rabbijn Ja’akob Peretz.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]