Gebruiker:Dinosaur918/Under the Dome

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lijst van afleveringen van Under the Dome (Overleg)

Seizoen 1[bewerken | brontekst bewerken]

  1. In het stadje Chester's Mill duikt uit het niets een doorzichtige en onbreekbare koepel op die de stad van de buitenwereld afsnijdt. De inwoners zijn in paniek en weten niet hoe ze uit de koepel kunnen ontsnappen. Sheriff Howard "Duke" Perkins raakt de koepel aan, waarna zijn pacemaker ontploft en hij overlijdt.
  2. Er breekt brand uit in een huis onder de koepel. Alle brandweerwagens bevinden zich buiten de koepel, waardoor de inwoners moeten samenwerken om de brand te blussen.
  3. Junior Rennie gaat op zoek naar een mogelijke uitweg, maar ontdekt dat de koepel tot diep in de grond doorgaat.
  4. Het kleine ziekenhuis in Chester's Mill raakt overvol door patiënten die lijden aan de zeer besmettelijke hersenvliesontsteking. Er is onder de koepel tevens een tekort aan dokters en medicatie.
  5. Geheel onverwachts krijgen inwoners de kans om hun familie en vrienden die zich buiten de koepel bevinden, terug te zien. Dale "Barbie" Barbara komt te weten dat dit georganiseerd wordt omdat de overheid met een grote bom de koepel wil vernietigen. Dat zou er echter voor zorgen dat alle inwoners sterven. De bom ontploft uiteindelijk tegen de wand van de koepel, zonder enige schade te maken. Raadslid James "Big Jim" Rennie duwt het hoofd van eerwaarde Lester Coggins tegen de koepel, waardoor zijn gehoorapparaat ontploft en Coggins dood neervalt.
  6. Wanneer door een auto-ongeluk de watertoren in Chester's Mill vernielt wordt, vreest iedereen voor een watertekort. Daarnaast blijkt ook dat het plaatselijke meer zwaar vervuild is. Op het einde van de dag begint het onverwachts onder de koepel te regenen.
  7. Nadat een hoogzwangere vrouw de koepel aanraakt, moet zij onmiddellijk bevallen. Op weg naar het ziekenhuis worden zij en Julia Shumway tegengehouden door twee criminele broers. Joe McAlister en Norrie Calvert-Hill ontdekken een kleine koepel met daaronder een zwart eivormig beeldje.
  8. Julia en Joe onderzoeken de minikoepel die Joe eerder vond. Ondertussen probeert Big Jim de waterput van Ollie Dinsmore, de enige waterbron in Chester's Mill, in handen te krijgen. Dat verloopt niet zonder slag of stoot en er vallen doden.
  9. Bij een schietincident raakt per ongeluk een onschuldige man gewond. Big Jim organiseert daarom een vrijwillige wapeninzameling. Julia wil de minikoepel aan Barbie laten zien, als blijkt dat de minikoepel verdwenen is. Blijkbaar heeft Joe deze in zijn slaap vanuit het bos naar zijn schuur verplaatst. Plots duikt Maxine Seagrave op, een bekende voor zowel Barbie als Big Jim.
  10. Norrie, Joe en Angie merken een rups op in de minikoepel. Sheriff Linda Esquivel en Julia komen te weten dat Big Jim, Maxine, voormalig sheriff Duke en eerwaarde Coggins betrokken waren bij een illegale drugshandel die in de stad plaatsvond. Big Jim gaat op zoek naar de persoon die meer weet over Maxine en komt terecht op een klein eilandje onder de koepel. Daar vindt hij Agatha, wie later de moeder van Maxine blijkt te zijn. Hij bindt Agatha vast en vervoert haar met een boot naar het vasteland. Echter valt Agatha per ongeluk in het water, waarna Big Jim verder vaart en haar vastgebonden in het water laat liggen. Als later Angie, Junior, Norrie en Joe naar de minikoepel toe gaan, zie ze dat de rups verpopt is.
  11. Maxine schiet Julia neer. Big Jim zegt tegen Linda dat Barbie de schuldige is, maar hij weet dat Maxine de dader moet geweest zijn. Big Jim en Barbie proberen Maxine te pakken te krijgen. Barbie wil haar levend, hoewel Big Jim daar andere plannen voor heeft. Maxine ontdekt in het water ondertussen het levenloze lichaam van haar moeder. Big Jim schiet later Maxine en Otto Aguilar, een van haar handlangers, neer en geeft daarvoor Barbie de schuld. Barbie kan ontsnappen en gaat op de vlucht.
  12. Big Jim beschuldigd Barbie van de moord op Maxine, haar handlanger Otto en moeder Agatha, maar ook van de aanslag op Julia. Big Jim doet huiszoekingen in elk huis onder de koepel om op die manier Barbie te pakken te krijgen, daarom moeten Joe en Norrie een nieuwe schuilplaats voor de minikoepel zoeken. Junior moet van zijn vader Big Jim, Julia bewaken. Zij is ondertussen nog niet ontwaakt en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dorothy "Dodee" Weaver, die in het plaatselijke radiostation werkt, vangt radiosignalen van buiten de koepel op. Wanneer Big Jim in het radiostation een oproep wil doen, krijgt Dodee daar via de radiosignalen te horen dat Big Jim eerwaarde Coggins vermoorde. Big Jim schiet Dodee neer en steekt het radiostation in brand. Barbie wordt als de schuldige van de brand en de dood van Dodee aanzien. Linda kan Barbie oppakken en hij komt in de cel terecht.
  13. Big Jim wil Barbie ter dood veroordelen aan een galg. Uit de pop in de minikoepel komt een monarchvlinder. Telkens wanneer hij de wand van de minikoepel aanraakt, verschijnt op die plaats een zwarte vlek. Enkele ogenblikken later is de minikoepel volledig zwart geworden. Ondertussen is de koepel rond Chester's Mill ook volledig zwart geworden en komt er geen zonlicht meer in de stad. Angie, Junior, Joe en Norrie raken de minikoepel aan, waarna deze verdwijnt en het ei uit de minikoepel valt. De vlinder vliegt weg en wanneer Julia het ei vastneemt, komt hij op het ei zitten. Julia laat het ei in het water van het meer vallen. Daarna wordt de koepel volledig wit en wordt de stad gevuld door een oogverblindend fel licht.

Seizoen 2[bewerken | brontekst bewerken]

  1. De koepel laat terug licht naar binnen. Nadat Julia het ei in het water liet vallen, ziet ze dat iemand in het water terechtgekomen is. Ze haalt het meisje uit het water en krijgt hulp van Sam Verdreaux, de oom van Junior. Iedereen die kwam opdagen om naar de executie van Barbie te kijken, valt flauw en Barbie wordt vrijgelaten. De koepel krijgt magnetische krachten en trekt elk metalen voorwerp naar zich toe. Doordat Barbie handboeien om heeft, wordt ook hij naar de koepel toegetrokken. Linda probeert terwijl de handboeien los te maken en kan, als de auto op hun afkomt, Barbie net op tijd op de grond duwen. Zijzelf wordt tussen de auto en de wand van de koepel geplet. Big Jim bekent aan Junior dat hij mensen vermoord heeft. Rebecca Pine, een van de leerkrachten op de school in Chester's Mill, probeert met een grote magneet de magnetische krachten van de koepel tegen te werken. Ondertussen vallen alsmaar meer mensen flauw. Junior is alsook flauwgevallen en ziet in een visioen zijn overleden moeder Pauline. Big Jim wil zelfmoord plegen, maar wordt tegengehouden door Julia. 's Nachts volgt Angie het mysterieuze meisje, dat eerder in het water terechtkwam, naar de school. Als zij Angie opmerkt, loopt ze geschrokken weg. Angie opent het kluisje waar het meisje in keek, maar wordt even later neergeslagen met een bijl.
  2. Rebecca merkt op dat de gewassen onder de koepel bedreigd worden door vraatzuchtige rupsen. Om die reden steekt ze een veld in brand, maar daarbij vernietigd ze natuurlijk niet alleen het ongedierte maar ook het voedsel voor alle inwoners. Barbie vliegt daarom met een klein vliegtuigje over de velden, zodat hij de overige velden kan besproeien. Wanneer hij vreest een noodlanding te moeten maken, kan Big Jim hem redden. Als Junior naar de school gaat, ziet hij het levenloze lichaam van Angie liggen. Hij denkt dat zijn vader de dader is, terwijl Joe en Norrie ervan uitgaan dat het onbekende meisje hiervoor verantwoordelijk zou zijn. Er is namelijk een bebloede schoenafdruk van een meisje op de plaats delict gevonden. Julia en Sam zien tijdens een autopsie op Angie dat de dader een man moet geweest zijn. Onder haar nagels zijn tevens sporen terug te vinden van de dader, wat erop moet wijzen dat ze haar moordenaar gekrabd heeft. Na de autopsie wordt Angie 's avonds begraven. Junior vindt op dat moment haar armband en denkt dat hij Angie vermoord heeft.

Seizoen 3[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]