Naar inhoud springen

Gebruiker:Dirk van Assche

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dirk Van Assche werd geboren in 1955 in Zottegem. Hij studeerde moderne geschiedenis aan de K.U.Leuven. Vanaf september 1982 werkt hij voor Ons Erfdeel vzw. Eerst als redactiesecretaris-eindredacteur van het tijdschrift Ons Erfdeel en het tweetalige jaarboek De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français, vanaf mei 2002 is hij adjunct-hoofdredacteur van alle publicaties van Ons Erfdeel vzw. Hij schreef honderden artikelen voor Ons Erfdeel, Septentrion, The Low Countries en De Franse Nederlanden-Les Pays-Bas Français, voornamelijk over culturele onderwerpen. Sinds 2007 schrijft hij een blog over de relatie van het Nederlandse taalgebied met Noord-Frankrijk en over het culturele leven in deze streek.

In de loop van de jaren heeft hij een grote deskundigheid opgebouwd inzake grensoverschrijdende betrekkingen met Noord-Frankrijk. Hij maakte deel uit van een werkgroep die de vorige West-Vlaamse gouverneur Breyne hierover adviseerde.

Hij heeft ook een bijzondere belangstelling voor beeldende kunsten. Als lid van de vzw Kultuurschuur organiseert hij regelmatig tentoonstellingen en concerten in de Kultuurschuur in Wetteren. Als lid van de vzw KunstadStroom was hij ook medeorganisator van de eerste twee "Versus"-biënnales, tentoonstellingen over hedendaagse kunst die in Oudenaarde gehouden worden.

Dirk Van Assche is getrouwd met Lut Vanommeslaeghe en vader van drie kinderen.