Gebruiker:Exubior

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Exubior is een woord dat waarschijnlijk onstaan is onder invloed van het woord Excalibur. Hoewel de betekenis van het woord niet helemaal duidelijk is, bestaat het vermoeden dat het te maken heeft met het Latijnse werkwoord "exuberare", dat "in overvloed aanwezig zijn" betekent. Een andere theorie is dat het woord een combinatie is van Exodus en Sobibor. Ook zijn er enkele muzieknummers die met het woord in verband kunnen worden gebracht. Dit zijn o.a. Wayllunakusun van Mohicans, dat zelfs bekend staat als de "exubior-theme", en Gortoz a ran van Lisa Gerrard en Denez Prigent. Het woord vindt zijn oorsprong in de omstreken van Westernijkerk, maar wordt voornamelijk in Ferwert nog het meest gebruikt.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Voordat deze pagina werd aangemaakt, kreeg je slechts één resultaat als je op Google naar het woord "exubior" zocht.
  • Dit woord heeft net als het woord "affliantie" het eigenaardige kenmerk dat het klinkt als een bestaand woord, terwijl het in feite helemaal niet bestaat.
  • Het volgende feit is eveneens opmerkelijk: de Amerikaanse variant van dit woord, Xubior, geeft ook slechts één resultaat op Google.
  • Ook als de 'u' of de 'b' uit het woord wordt weggelaten, ontstaan woorden (exbior en exuior) die één resultaat opleveren op Google. Voorts geven de sterk op exubior lijkende woorden "exibuor", "exiboru", "exoburi", "exuboi" en "exubier" één resultaat. Exubior mag dan ook gerust één van de vreemdste woorden uit de geschiedenis van de mensheid genoemd worden.

Andere belangrijke informatie inzake Exubior[bewerken | brontekst bewerken]

Het verhaal ging dat het moederschip ons achterna zat. Tijdens de queeste van Exubior zijn personen op beeld vastgelegd die in werkelijkheid niet lichamelijk tot het reisgezelschap behoorden. Het mooie aan het verhaal is dat het moederschip de mensen nooit te pakken heeft kunnen krijgen en dat deze mensen een veilige thuisbasis hebben kunnen vinden.