Naar inhoud springen

Gebruiker:Gert.vernhout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Gert Vernhout[bewerken | brontekst bewerken]

Gert Vernhout

Trots op het nieuwe rijksmonument waar ik in woonde, wilde ik een foto uploaden. En toen had ik ineens een profiel. Het voelt een beetje als mijn blog op Hyves: want wie blogt die leeft! Vrij vertaald: wie aanwezig is op Wikipedia, die bestaat.

Let op: er zijn er meer (naamgenoten). Minimaal twee werken er in de ICT, waarvan ik er eentje ben. Wil je mij bereiken, dan kan dit via www.qside.nl (Qside, bureau voor organisatie en communicatie), want daar werk ik.

Deze pagina is dus niet met opzet ontstaan en ik moet eerlijk toegeven dat een eigen pagina op wikipedia, dus in een soort doe het zelf encyclopedie niet een groot verlangen was waar ik die morgen mee opstond. Het blijft hiermee dus een toevallig bijproduct.

Een uitgebreid gevecht gelezen op een overleg pagina. Iedereen lijkt tegenwoordig zijn eigen waarheid te hebben en op Wikipedia lijkt slechts ruimte voor één (gemiddelde) waarheid. Als er dan emotie bij komt kijken, dan lopen de gemoederen soms hoog op. Ik heb in ieder geval veel geleerd van begrippen als blokkeren, reverten, vandalisme en het al dan niet verplicht concepten vrijgeven. Ik moet nog een keer uitzoeken wat een POV is... Toch jammer dat een leuk initiatief als Wikipedia vervuild wordt door ideologen die blind lijken te zijn voor het belang van een zo objectief mogelijke benadering.