Gebruiker:Gertjanvandenhoeven/Boeken/Authenticiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Deze pagina bevat een lijst van geselecteerde artikelen voor het maken van een boek. Voor hergebruik: kies boek laden uit het navigatieblok. Zie ook Help:Boeken

Helaas werkt deze functie niet meer. Niemand wil betalen voor het repareren. Daarom is er nu een open-source-alternatief:
http://mediawiki2latex.wmflabs.org

Authenticiteit verkoopt[bewerken | brontekst bewerken]

Authenticiteit werkt, persoonlijke echtheid om te overleven én succesvol te zijn[bewerken | brontekst bewerken]

Authenticiteit werkt
Hoofdpagina

Veel mensen worden bewust of onbewust beperkt door een emotionele dwangbuis. Men worstelt met de verwachting die de omgeving van hen heeft en de mate waarin zij hieraan kunnen of willen voldoen. Dit geldt voor privé maar vooral voor de werkomgeving. Vooral mensgerichte mensen hebben hiermee te maken.

In een zakelijke omgeving is het contact met de klant van groot belang. Een grote toewijding aan klantgerichte bedrijfsprocessen is voorwaardelijk voor succes en hier is, vooropgesteld dat bepaalde normen worden gerespecteerd, helemaal niets mis mee. In zakelijk succesvolle bedrijven wordt topsport bedreven. Medewerkers met een sterke focus op de kernactiviteit vormen door goede onderlinge samenwerking en facilitering door de werkgever een hoog efficiënte, geoliede machine. Het is echter een gegeven dat niet iedereen de energie, concentratie of drive kan opbrengen om in een hoog efficiënte omgeving te functioneren. Juist medewerkers in een primair op de techniek georiënteerde organisatie kunnen moeite hebben met veranderingsprocessen in deze richting.

Menselijke authenticiteit is echtheid, passend bij de persoonlijke oorsprong. Dit zijn mensen die in balans zijn, opvallen door hun rust en harmonie, oprechte belangstelling voor hun omgeving en soms ook door hun natuurlijke energieke uitstraling. Het is duidelijk dat persoonlijke authenticiteit niet vanzelfsprekend is. Dominantie van ouders, vrienden en partner, collega’s of leidinggevenden maar ook ambitie en persoonlijke externe gerichtheid kan een vervreemding van zichzelf tot gevolg hebben. Vooral in een veranderende organisatie is het belangrijk hierop te letten.

Als werkgever is het wenselijk en bovendien zakelijk interessant om mensen vanuit hun persoonlijke kracht te laten functioneren en hen hierin te faciliteren. Authentieke medewerkers zijn geen klonen van de leidinggevende of de ondernemer. Dit is tot op zekere hoogte lastiger in de omgang maar biedt enorme winst in termen van creativiteit, effectiviteit, duurzaamheid en betrokkenheid. Dit straalt uit over het team en zal bij opdrachtgevers en relaties niet onopgemerkt blijven.

Gertjan van den Hoeven, MKB Sales Support