Gebruiker:Henna/KroegOnderwerp/ 8 Russisch-Perzische/Iraanse oorlogen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Russisch-Perzische/Iraanse oorlogen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag dat 2 oorlogen worden aangeduid als Russisch-Iraanse oorlogen, namelijk de Eerste Russisch-Iraanse oorlog en de Tweede Russisch-Iraanse oorlog. Nu zijn er echter meer conflicten geweest met het Russische Rijk. Zie Russisch-Iraanse oorlogen, dus die namen kloppen niet (er zijn nog 2 conflicten voorafgegaan). Verder vraag ik me af of ze niet beter 'Russisch-Perzische oorlogen' kunnen worden genoemd, daar het gaat om oorlogen met het Perzische Rijk (tussen 1722 en 1911).

Ook pleit ik voor keuze tussen:

  • een model zoals wordt gebruikt bij de Russisch-Turkse oorlogen (overigens zou dit ook Russisch-Ottomaanse oorlogen mogen heten voor mijn part; ik heb het alleen zo gebuikt omdat deze al zo werden genoemd en ook op de Engelse wikipedia zo worden genoemd) namelijk; Russisch-Perzische Oorlog + (jaartal(len)).
  • een model zoals bij bijvoorbeeld de Russisch-Iraanse oorlogen met 'Eerste'/'Tweede'/etc. (tot Elfde bij de Russisch-Turkse oorlogen) ervoor.

NB. Oorlog graag met hoofdletter, aangezien dit ook voor de meeste andere oorlogen (met bijvoegelijk naamwoord ervoor) zo wordt gedaan (Tweede Wereldoorlog/Grote Noordse Oorlog/etc.). Maar mischien zijn er andere ideeën. --hardscarf 27 mrt 2006 22:21 (CEST)

Zie mijn opmerking op Overleg:Russisch-Iraanse oorlogen. Groet,Bontenbal 28 mrt 2006 09:28 (CEST)