Gebruiker:JanDeFietser/overlegnoot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
klik hier om JanDeFietser eventueel te mailen. Héél erg sóms fietst hij stilletjes door / langs het wikipedia-nl chatkanaal om te vernemen of en hoe er (niet) over hem of anderen geroddeld wordt
""Rustig doorfietsen"':
Het is deze gebruiker opgevallen dat er op Wikipedia makkelijk misverstanden, wrijving en onvrede ontstaan door een al te gretig, en (al dan niet terecht van een vermeend eigen gelijk rotsvast overtuigd), deelnemen aan "overleg".
Daarom reageert hij lang niet altijd (meteen).

Zie eventueel ook JanDeFietser voor dummies en de Complete Idiot's Guide to JanDeFietser

Wie heeft het fietsen niet geleerd met vallen en opstaan?

Graag ook aandacht hiervoor:

* JanDeFietser hoeft niet zonodig met "U" aangesproken te worden 
Werkelijk respect blijkt lang niet altijd uit vormelijkheden. Ook vindt hij het júist onbeleefd iemand ten overstaan van anderen te kapittelen over (on-)beleefdheid. Volgens sommigen zou het een faux pas zijn, maar van JanDeFietser mogen overlegbijdragen gerust met "Ik" beginnen: hij vindt het beter meteen te weten wiens mening het betreft dan dat een of ander ingebracht standpunt zalvig en/of quasi-objectief wordt gepresenteerd.
* "Excuses eisen" enzo, daar doet hij nóóit aan 
Uiteraard houdt ook hij niet van onterechte beschuldigingen of aantijgingen, maar "excuses eisen" is niet zijn stijl. Op die manier op je ponteneur gaan staan en van anderen verlangen door het stof te gaan of zich in verontschuldigingen uit te putten (daargelaten of die dan terecht of werkelijk gemeend zouden zijn) is volgens hem juist een geheid recept voor escalaties. Excuses kan men eventueel verlangen en die mag men natuurlijk ook zelf áánbieden, maar een dergelijk aanbod kan voorbarig zijn. Bij hem is dat meestal zo: hij hóeft geen excuses. Hij is zelf niet de braafste hendrik wat de omgang bij overlegschermutselingen betreft, maar een misverstand kan beter uit de wereld worden geholpen; derden die bij een geschil van mening een (mogelijk) gerezen misverstand opmerken zijn bij hem altijd welkom.
* De "gebruikers-gebruiksaanwijzing" JanDeFietser voor dummies 
Lessen die hij destilleert uit overlegschermutselingetjes verwerkt hij zonodig, maar vaak pas na enkele dagen doorfietsen, in JanDeFietser voor dummies.
* Stilte 

Indien op een overlegbijdrage niet door Jan de Fietser wordt gereageerd, hoeft dit nog meteen iets te betekenen: hou er altijd rekening mee dat hij dan misschien juist zijn hoofd breekt over de juiste woorden voor een uitputtend nederige capitulatie, of (dan) gewoonweg niet zonodig het laatste woord hoeft te hebben ("Wer immer das erste und das letzte Wort haben muss, ist mit Selbstgesprächen bestens bedient" - Ernst Ferstl)

- of hij is dan onderweg of zoet met het harden van zijn knuistjes op de makiwara ( 巻藁 ) [1] [2].
*Ondertekening + link 
Onderteken overlegbijdragen wèl s.v.p. conform de Wikipedia-etiquette met vier tildes (~~~~) en plaats bij een vraag of opmerking over een artikel in de betreffende overlegbijdrage s.v.p. ook een link naar bedoeld artikel.





Visualiseer deze rustgevende kleur bij woede of ergernis.

Maar blijf ondertussen s.v.p. wel opletten in het verkeer...


巻藁