Gebruiker:Jan Naezer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jan Naezer[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben geboren op 22 juli 1951 te Tandjong Morawa, Sumatra. Ik woon in Voorburg en werk als beeldend kunstenaar in Den Haag. Ik hielp mee aan de oprichting van het kunstenaarsintiatief Grafiekwinkel Inkt, ik was daar penningmeester. Verder was lid van het bestuur van Pulchri Studio.

Voor Pulchri Studio was mijn belangrijkste daad het organiseren van een veiling met een opbrengst van f. 3.000.000, waarmee het dreigend faillisement van het Genootschap werd afgewend.


In mijn eigen werk heb ik mij gespecialiseerd in de etstechniek, Hoewel ik met regelmaat in Nederland exposeer (mijn mooiste verkoop waren 3 prenten aan H.K.H. Koningin Beatrix), werk ik in hoofdzaak voor een groot aantal Franse galeries. Naast mijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar geef ik les in diverse technieken. Ik ben, in diverse funkties, lange tijd verbonden geweest aan centra voor beeldende vorming. Ik miste daar de samenhang tussen de diverse diciplines; de belangrijkste rede waarop ik het lesgeven in eigen hand heb genomen. Vanuit mijn eerdere studies heb ik een grote belangstelling voor de oude culturen welk zich afspelen in het Midden Oosten, tijdens mijn Academietijd maakte ik kennis met de grafiek en het restaureren van werken.


.

No. 4078, ets, bladgoud, chine en colle, hoogdruk