Naar inhoud springen

Gebruiker:Job16Kees/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Voorstel nieuwe tekst voor de pagina Christ's Hope


Christ’s Hope is een christelijke stichting die zich inzet voor het welzijn van kinderen en gezinnen die getroffen zijn door de gevolgen van hiv en aids. Christ’s Hope werkt in zeven Afrikaanse landen en werft fondsen in zeven landen in Europa en Noord-Amerika.

Doel en aanpak[bewerken | brontekst bewerken]

Christ’s Hope ziet kinderen als meest kwetsbare aidsslachtoffers. Door deze kinderen te begeleiden wil de organisatie de cirkel van armoede en ziekte doorbreken. Christ’s Hope werkt vanuit een christelijke overtuiging. In het programma is aandacht voor de Bijbelse richtlijnen voor relaties, huwelijk en seks.

De kinderen worden na school overdag opgevangen in CarePoints: centrale plekken in de sloppenwijken waarin de kinderen wonen. Daar ontvangen ze zorg die zich richt op vier kerngebieden:

  • Persoonlijke ontwikkeling: kinderen in het programma van Christ’s Hope hebben een persoonlijke mentor, ze krijgen sociale en emotionele begeleiding en er is ruimte voor sport en spel.
  • Onderwijs: Christ’s Hope zorgt ervoor dat kinderen naar een lokale school kunnen gaan door, indien nodig, schoolgeld, schoolspullen en uniformen te bekostigen. In het CarePoint krijgen kinderen huiswerkbegeleiding, les in gezondheid en hygiëne en bijbellessen.
  • Zorg: in het CarePoint krijgen kinderen warme, voedzame maaltijden en Christ’s Hope zorgt ervoor dat de kinderen toegang hebben tot medische zorg.
  • Leefomgeving: de medewerkers van Christ’s Hope werken samen met de ouders en verzorgers van de kinderen in het programma. Ze geven trainingen en voorlichting. Ook met scholen en kerken wordt vanuit de CarePoints samenwerking gezocht.

Met deze aanpak heeft Christ’s Hope als doel dat de kinderen in het programma een toekomst hebben met een goede gezondheid, een baan die zorgt voor zelfredzaamheid en gezonde relaties.

Fondsenwerving en sponsoring[bewerken | brontekst bewerken]

Elk kind in het programma van Christ’s Hope wordt gesponsord door een kindsponsor. Dit is iemand die direct betrokken is door een maandelijkse donatie aan Christ’s Hope en schriftelijk contact met het kind.

Daarnaast werft Christ’s Hope onder andere fondsen door internationale en lokale (sport)acties te organiseren en samen te werken met kerken en bedrijven.

Internationale sportacties:

  • Ride for Hope, een meerdaagse sponsorfietstocht door Afrika.
  • Climb for Hope, een gesponsorde beklimming van een berg in Afrika.

Nederlandse sportacties:

  • Fiets je Wezenloos, een jaarlijkse ééndaagse sponsorfietstocht in Limburg.
  • Schaats je Wezenloos, een schaatsactie op een kunststof schaatsbaan (mede ontwikkeld door Marnix ten Kortenaar) georganiseerd door Christ’s Hope in samenwerking met een school of een evenement.


Einde voorstel nieuwe tekst voor de pagina Christ's Hope