Gebruiker:Jos43

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jos43[bewerken | brontekst bewerken]

Studeerde Nederlands, recht en filosofie (mr, drs). Een van de doctoraalwerken onderzocht de invloed van het "nieuwe" Duitse (vrnl. nationaal-socialistische) denken op Nederlands recht en filosofie tussen 1928 en 1934. In ruimere zin genomen is dit nog altijd het voornaamste belangstellingsgebied.

Sinds "vroegpensioen" w.b. Wikipedia vrnl. werkend aan artikelen over Martin Heidegger en Arno Breker.

Omdat ik nog maar net in Wikipedia werk, heb ik de nodige moeite om tekst en foto's grafisch leuk op de pagina te krijgen, bijv. d.m.v. "wrappers". Gelukkig zijn er dan mede-gebruikers en vooral moderatoren die te hulp schieten. Daarom is het al-met-al een aardige bezigheid.

Bij het verzorgen van afbeeldingen bij het Breker-artikel ben ik tot de slotsom gekomen dat het te betreuren is dat de vroeger bestaande wiki-licensie "alleen voor wikipedia" of "enkel voor educatieve doeleinden" sinds voorjaar 2006 helaas niet meer mogelijk is. Dat zou, -in de onderhandelingen met copyright/beeldrecht-houders-, het plaatsen van afbeeldingen in Wikipedia een stuk makkelijker maken. Maar helaas, ook hier zal "de commercie" wel haar invloed doen gelden!

Overige belangstelling o.a. vroeg-Griekse wijsbegeerte. Ben aan het overwegen de artikelen over enkele "presocratici" te bewerken, met name Anaximenes, Herakleitos en Parmenides, maar het blijkt dat tijd steeds kostbaarder wordt!

(26.02.07)


Intussen ook meewerkend aan artikel over Focquenbroch (oude jeugdliefde!).
Presocratische filosofie omgewerkt en aangevuld. Enkele nieuwe lemma's geschreven betr. oud-Griekse wijsgerige begrippen (aletheia, apeiron). Nog op zoek naar geografische kaart ter illustratie van leefgebied presocraten. Jos43 10 mrt 2007 16:48 (CET)