Gebruiker:Lokaas12/Kladblok68

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Routesbeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De weg begint in Bad Karlshafen on een kruising met de B83 en kruist het riviertje de Diemel. De weg loopt parallel an de rivier de Weser naar het zuidoosten en komt door Gewissenruh, Oberweser Gieselwerder, met een rondweg langs Gottstreu, door Reinhardshagen en komt in de stad Hann. Münden hier steekt ze samen met de vanuit het zuiden komende B3 de rivier de Weser over, waarna de B3 in noordelijke richting afbuigt en de B80 in zuidelijke richting verder loopt. Vanuit Hann. Münden lopt de B80 in zuidoostelijke richting parallel aan de rivier de Werra, kruist de A7 zondesr aansluiting met een rondweg langs de Hedemünden, Gertenbach, door Witzenhausen, Bischhausen. Op een kruising ten oosten van Unterrieden sluit de B80 aan op de B27 en lopen ze samen naar het noordoosten tot op een kruising in de gemeente Arnstein waar de B80 noor het ooosten afbuigt en iet verder naar het oosten de deelsttgrens met Thüringen.

Thüringen

De weg loopt verder door Hohengandern, kruist het riviertje de Leine, met een rondweg angs Arenshausen}} waarna ze bij afrit Arenshausen aansluit op de A38.

Vervanging

Tussen afritn Arenshausen en een kruising met de B180 op de rondweg van Lutherstad Eisleben is de B80 verbangn door de vervangen door de A38 en de B180. De A38 Kruist tevens de deelstaatgrens met Saksen-Anhalt.

Voortzetting

De B80 begint weer op een kruising in de B180 de rondweg vn Lutherstadt Eisleben}} en loopt in oostelijke richting door Lüttchendorf, Seegebiet Mansfelder Land en Aseleben met een rondweg langs Seeburg, kruist het riviertje de Weida en passeert Langenbogen met een rondweg, kruist het riviertje de Würde en loopt met een rondweg langs Bennstedt. Dan kruist de B80 bij de afrit Halle-Neustadt het begin van de A143 en komt nu in de stad Halle waar ze op de Riebeckplatz aansluit op de B6, B91 en de L165.