Gebruiker:Lucashub/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wifi gebruikt hoogfrequente elektromagnetische straling deze is niet-ioniserend. Er zijn aanwijzingen voor gezondheidsrisico’s bij een langdurige blootstelling. Het zijn sub-thermische ofwel athermische effecten op ons organisme. De frequentie en de complexe digitale vorm van het WiFi-signaal veroorzaakt oxidatieve cel-stress in ons organisme, Electromagnetic Fields and Living Matter (An ICEMS Monograph) [1].

Hoe langer en-of intensiever de stralingsbelasting aanhoudt hoe meer kans dat je vage klachten EHS kan krijgen.
Gekend zijn; hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, cognitieve stoornissen, slecht zien, oorsuizingen, diabetes, autisme, fibromyalgie - CVS - ALS - Alzheimer , onvruchtbaarheid, geboorteafwijkingen, DNA-schade, leukemie, kanker, hartritme-stoornissen, maag-en darmklachten, gewrichtspijn, ongecontroleerde reflexen etc.

In Zwitserland bericht men over de bekentenis door de industrie betreffende de schadelijkheid van WLAN in een patentenaanvraag [2].

Meerdere epidemiologen zo ook Dr. Magda Havas, PhD, docent aan de Trent University in Canada, zij waarschuwt al jaren voor de gezondheidsgevaren van Wifi-gebruik [3]

Recent is een alarmerend rapport verschenen, BioInitiative 2012 [4], opgesteld door een onafhankelijke groep van 29 experts uit tien landen. Hierin werden extra 1800 recente wetenschappelijke studies opgenomen.

PACE de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa bracht op 27 mei 2011 raadgevingen uit, Resolution 1815 (2011) [5], en doet beroep op de nationale overheden om alle mogelijke redelijke maatregelen te nemen om de blootstelling van de bevolking aan elektromagnetische velden te verminderen!

Het IARC, onderdeel van de WHO, heeft deze vorm van straling als Type 2B ingedeeld.[6]

Het toepassen van het voorzorgsbeginsel is aangewezen!