Naar inhoud springen

Gebruiker:Marijke Willemina

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

]]Verkiezing Meisje met de parel - Johannes Vermeer Op 30 april is op de Markt in Delft het Meisje van Vermeer gekozen uit de finalisten die een foto hadden ingeleverd ter gelegenheid van Koninginnedag in Delft. Marijke Woudenberg, webmaster van Juwelier Woudenberg te Delft kwam met het initiatief.

Het best gelijkende meisje was Zonne Holtslag, 12 jaar uit 's-Gravenhage. Zij won een prachtig parelsnoer beschikbaar gesteld door Juwelier Woudenberg op de 'Markt in Delft. Juryleden waren: Fotograaf Leo den Ouden, Delft; Wim van Leeuwen, vz. Vermeercentrum Delft; Marijke Woudenberg - Juwelier Woudenberg. AD-Haagsche Courant heeft tweemaal royale aandacht besteed aan het evenement. 11 april 2007 en 1 mei 2007.

Johannes Vermeer[bewerken | brontekst bewerken]

Kunstschilder Johannes Vermeer woonde en werkte in Delft als kunstschilder. In het onlangs geopende Vermeercentrum aan de Voldersgracht zijn alle werken van deze wereldberoemde schilder te zien, zij het in reproducties op ware grootte.

het meisje met de parel[bewerken | brontekst bewerken]

Het "meisje met de parel" is het bekendste schilderij van de kunstenaar. Niet één ander schilderij schilderde Vermeer op deze indringende wijze.(Het meisje volgt je met haar ogen vanuit elk gezichtpunt.) Dat paste absoluut niet in de schilderstijl van die tijd. Het originele schilderij is te bezichtigen in het Mauritshuis te 's-Gravenhage.


Marijke Woudenberg-Monshouwer