Gebruiker:Mark de Nijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik kijk al een halve eeuw op deze planeet rond en zie zoveel interessante dingen. Ik heb een opleiding in wetenschap en filosofie (univ.), maar ben tegenwoordig meer geïnteresseerd in kunst, architectuur en geschiedenis. Schrijven doe ik ook graag. Daarom hoop, indien de tijd het mij toelaat, wat bijdragen aan wikipedia te kunnen leveren. Maar voor mijzelf schrijf ik ook.

Wikipedia is een waardevol medium, dat met zorg behandeld dient te worden. Tot mijn grote teleurstelling heb ik door ervaring ontdekt dat wiki-werkers die al heel lang meewerken aan Wikipedia en ook in de prijzen zijn gevallen (intern) niet per se integer, objectief, volwassen of zelfs kundig zijn. Sommige verraden zelfs politiek activisme in het bewerken van artikelen. Dit gaat natuurlijk ten koste van de neutraliteit van deze online encyclopedie. Buiten dat blijft een professionele houding belangrijk, lijkt mij, en dienen egoïstische motieven geen rol te spelen.

Gelukkig zijn er mensen die mooie en waardevolle bijdragen leveren. Ik zie Wikipedia niet als het ideale medium, maar wil zolang het leuk blijft via deze weg aan de gemeenschap een deel van mijn kennis en vaardigheid geven.

Ik heb sinds 2007 al aardig wat pagina's gemaakt en substantiële bijdragen geleverd, maar voel niet de behoefte hier een lijst van te maken.


--- de Nijs Stuur mij een e-mail --- (als het echt nodig is, of bij oprechte belangstelling)