Gebruiker:Merlijnevannoppen/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

TapasTheater is een theater in Amsterdam en opgericht in 2018. Deze broedplaats biedt jaarlijks een speelplek aan ±50 jonge theatermakers in alle theatergenres. Geselecteerde makers krijgen niet alleen een podium maar TapasTheater fungeert ook als ontmoetingsplek met andere makers en coach in cultureel ondernemerschap.

TapasTheater presenteert theater op een vernieuwende manier aan haar publiek. In vier kleine zaaltjes in de kelder worden vier verschillende voorstellingen van 20 minuten vier keer op een avond gespeeld. Publiek zit niet vast aan één aanvangstijd maar kan binnen komen en vertrekken wanneer ze wil. TapasTheater is het hele jaar geopend en het theaterprogramma wisselt maandelijks.

In de eerste maanden maakten onder andere Rikkert van Huisstede, Lisa Berendse, Wouter Brouwers, Randy Fokke, Reinier van Harten, Ellen Schuring, Marit Golstein, Merel Baldé, Hanneke Last, Mirjam van der Loo en Benjamin van der Velden hun opwachting.

TapasTheater is gevestigd op de Andreas Bonnstraat 40. Rond de eeuwwisseling was hier de luxe bakkerij van George H. Lagas gevestigd, een van de eerste elektrische bakkerijen van Amsterdam.