Gebruiker:Notyoursbmeijn/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Simon Meijn (Amsterdam, 28 oktober 1957) is een voormalig wielrenner en momenteel een (sport)bestuurder.

Naast een wielerperiode bij de junioren met o.a. het kampioenschap van Noord Holland en winnaar van diverse criteria stond Meijn op zijn 20e op het punt een profcontract te tekenen bij de Belgische wielerploeg Zoppas-Zeus. Een wielerploeg onder leiding van icoon/ploegleider Ton Vissers met o.a. renners Eddy Peelman, Ben Koken en de gebroeders Jos en Emiel Gijsemans in de gelederen. Samen met voormalig TI Raleigh renners Guy Nulens was Meijn dat voorjaar stagiair in de wielerploeg van Vissers.

Het was ook het jaar waarin Meijn door zijn opgedane ervaringen uiteindelijk naast het onderwijs toch koos voor een rol als bestuurder, manager en organisator in de wielersport. Na zijn wielerperiode volgde Meijn in de ‘70er jaren een aantal jaren een hele goede leerschool tijdens de zesdaagsen in Europa. Zesdaagsen waarin hij o.a. mee liep als loopjongen, mecanicien en in de keuken van wielericoon soigneur/kok Jan Heil. Dat alles in de top periode van de zesdaagses met o.a. renners als Patrick Sercu, Eddy Merckx, Ferdinand Bracke, Leo Duyndam, Gerben Karstens, Danny Clarke, Piet de Wit en Cees Stam.

Met een start in 1982 als bestuurslid en later voorzitter van wielervereniging Alcmaria Victrix was Meijn ook nog 2x Consul van Noord-Holland en lid van de weg en baancommissie voor de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie. Verder was hij mede oprichter en voorzitter van de Stichting Wielerbaanpromotie Nederland en initiatiefnemer en later coördinator (in opdracht van Hein Verbruggen) van de UCI Junior International Track League. Meijn was ook organisator van vele weg- en baanevenementen waaronder nationale baankampioenschappen en schreef hij het 50 jarig jubileum boek voor Wielervereniging Alcmaria Victrix “In de ban van Baan- en Wegsport”.

Voor zijn jarenlange nationale en internationale bestuurlijke verdiensten zowel binnen als buiten de sport ontving Meijn o.a. in 2013 het Zilveren Wiel van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie en werd hij in 2015 door de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Meijn is werkzaam als adviseur in het Middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en momenteel lid van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie.