Gebruiker:Klaas van Buiten/Ach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ach is een acroniem, in iets beter Nederlands een letterwoord dat staat voor: Amsterdamconstructiehaters een soort subcultuur bij deze in het leven geroepen om tegenwicht te bieden aan de mensen die het gebruik van deze vermaledijde doorverwijsconstructie met hand, tand, vuur en/of zwaard plegen te verdedigen. In plaats van zalvende woorden gaan we in de aanval, de beste verdediging wordt wel eens gezegd. Welnu, ter zake.

De ondertekenaars (v/m vanzelfsprekend) van deze lijst zijn tegen de Amsterdamconstructie als oplossing van ontdubbeling. Alternatieve oplossingen gelieve in de OP.
Let wel: Als alternatievelingen ondertekenen we hier met hekje spatie (# ) gevolgd door drie tildes (~~~).
Wanneer we tot ons besluit zijn gekomen is, mocht iemand daar belangstelling voor hebben, in de geschiedenis terug te vinden.

  1. S.I. ’Patio’ Oliantigna Van de lijst af. Bij nader inzien heeft constructie hier en daar wel voordelen. Geliefd is deze nog niet.
  2. Japiot (overleg) 27 mrt 2011 12:13 (CEST) Dit is geen officiële peiling maar ik onderschrijf het gevoel.
  3. --stefn 27 mrt 2011 13:13 (CEST) Al zijn er toch zaken waarbij ACH nut heeft zoals wanneer je de kroeg intypt je niet kunt kiezen uit een echt cafe of ons wiki cafe. anders vallen daar nog grotere onzinverspreiders binnen dan diegene die daar nu al zitten. Er moet overwogen worden of ACH de norm moet zijn, er zijn zeker gevallen waarin ach nut heeft.
  4. De Wikischim (overleg) 27 mrt 2011 23:11 (CEST) Het alternatief is "Zie ook"-doorverwijzingen naar de DP, zoals op Amsterdam, Nederland en Vasco da Gama. Ik vind die link bovenaan in het artikel met de hoofdbetekenis eerlijk gezegd storender dan een wat langere titel. M.i. maak dat laatste de zaken juist sneller duidelijk voor de ongeïnformeerde lezer.