Gebruiker:Philippens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben Huub Philippens. Nu geef ik maatschappijleer aan het Emmauscollege in Rotterdam. Dat doe ik met veel plezier. Ik woon in Amstelveen. Daarom ben ik ook bekend met het reilen en zeilen van het openbaar vervoer in de randstad.

Mijn website is www.philippens.com Omdat ik afgestudeerd politicoloog ben, hebben politieke vraagstukken en in het bijzonder politieke stromingen mijn grote interesse. Ik wil graag bekijken of ik lemma's op dat gebied kan verbeteren. Daarbij stuit ik wel op problemen. Fenomenen als feminisme, ecologisme en nationalisme zijn geen zuivere politieke stromingen. Het zijn issue-bewegingen, zeer brede issues weliswaar, maar ze moeten apart van de politieke stromingen behandeld worden. Ze lopen daar vaak dwars doorheen. Omdat het lemma 'conservatisme' weinig inhoudelijke informatie bevatte, heb ik daar de uitgangspunten met de mensbeelden aangebracht. En meteen een lemma 'lichaamsmetafoor' geschreven.

Omdat ik actief was in de feministische beweging (Dolle Mina) heb ik een begin gemaakt met een lemma over dat onderwerp.

Als actief maatschappijleer-schrijver, -leraar, -auteur, -lerarenopleider, -lobbyist heb ik ook dat thema aangevat.

Daarnaast heb ik het lemma van Michael Dukakis substantieel aangevuld. In het onderwerp IJlst heb ik een verbetering aangebracht.

Omdat ik vanzelfsprekend geen objectief beschrijver kan zijn op die gebieden, ben ik blij met alle verbeteringen die mede-wikipedia-gebruikers zullen aanbrengen.

Eind oktober 2006 heb ik het politieke spectrum aangepast en de begrippen links en rechts.