Gebruiker:Pjetter/Praten, plannen en omzetten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Typisch Wikipedia, typisch de gebruikers van Wikipedia:

Ouwehoeren, en nog meer ouwehoeren, klagen en nog meer klagen, zout op slakken leggen, kritiseren, etc...

Maar helaas blijft het bijna zonder uitzondering daarbij. Ook in verenigingsleven, bij de overheid en zelfs in het bedrijfsleven ziet men het volgende monster:

  1. Klagen, argumenteren, praten, discussiëren zonder einde. Iedereen heeft een mening en of hij/zij er wat van afweet of niet, maakt niet uit. Discussieer je niet mee, heb je geen mening, dan hoor je er gewoon niet bij. Iedereen weet ook altijd waarom het probleem is ontstaan. Nederlanders zijn absolute wereldkampioen in mee-ouwehoeren en blaten, maar helaas zonder enige richting, oftewel gepiep in de ruimte.
  2. Deze stap is al veel moeilijker: concrete plannen maken, proberen een compromis te vinden om de geïdentificeerde problemen op te lossen. Een plan met concrete punten en een tijdplanning opzetten.
  3. Bijna onmogelijk is deze stap: het geplande ook omzetten.

Samenvattend: veel herrie veroorzaken, maar geen enkel resultaat bereiken: dat kunnen Wikipedianen goed. Het beste is je te concentreren op de mensen die 2 kunnen en nog meer diegenen die 3 kunnen: dat zijn die mensen die het verschil kunnen maken. Die mensen die niet verder dan 1 komen, kunnen beter genegeerd worden.