Gebruiker:Ronny MG/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Langwerpige sporen met een kwart van de breedte van de betrokken specimina werden door bv. Ivantsov et al. (2021) ook als voortbewegingssporen opgevat, maar die interpretatie is uitgesloten omdat de breedte van die sporen niet gelijkmatig is. Levensgemeenschappen met Dickinsonia en andere soorten van de enigmatische biologische groep[1] Vendobionta tonen weinig interactie tussen de aanwezige soorten (Mitchell & Butterfield, 2018), hebben een hoge beta-diversiteit[2] (Finnegan et al., 2019), een complexe rank abundance distribution[3] (Darroch et al., 2018) en een vegetatieve voortplanting (Mitchell et al., 2015). Moderne tot Ediacarische of Fanerozoïsche mariene benthische levensgemeenschappen (Smith et al, 2016) hebben deze kenmerken niet.

  1. Een 'biologische groep' is een groep organismen van hetzelfde type die een levensgemeenschap vormen.
  2. 'Beta diversiteit' of 'soortenomzet' verwijst naar de verandering in soorten terwijl deze zich bewegen door levensgemeenschappen, habitats en ecosystemen.
  3. Rank abundance distribution is een voorstelling en een systeem van soortentelling dat op alle omgevingen toepasbaar is.