Gebruiker:Rudy kor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Rudy Kor (1953) is een Nederlands organisatiekundige die als organisatieadviseur werkt bij bij Twynstra Gudde, waar hij zich gespecialiseerd heeft in projectmanagement vraagstukken en het inrichten van organisaties.

Hij heeft in de jaren 80 geweerkt bij Philips in Eindhoven, bij de afdeling Bedrijfskundige Ondersteuning en Begeleiding. Samen met Mathieu Weggeman heeft hij jonge managers wegwijs gemaakt in diverse facetten van de bedrijfskunde. Met Weggeman heeft hij diverse boeken geschreven, waaronder: - ondernemen binnen de onderneming - verbeteren en vernieuwd van organisaties - managen en motiveren - meesterlijk organiseren.

De jaren tachtig waren ook de jaren dat Philips de heftige concurrentie begon te merken van Japanse electronica bedrijven die nieuwe producten sneller op de markt konden brengen. Hierdoor ontstond bij Philips de noodzaak tot het ontwikkelen en oppassen van slimmere methoden voor het managen van projecten. Samen met diverse Philips medewerkers en Gert Wijnen van het adviesbureau Twynstra Gudde heeft Rudy Kor de methode van projectmatig werken / pmw binnen Philips geïntroduceerd. Na zijn Philips jaren is hij in dienst getreden bij Twynstra Gudde. Met Gert Wijnen heeft hij diverse boeken geschreven, waaronder: - managen van unieke opgaven - essenties van project- en programmamanagement - 59 checklists for project and program managers (is ook in het Chinees verschenen) - managing unique assignments - 50 checklisten voor project- en programmamanagement.

Hij is van mening dat projectmatig werken een slimme manier is om unieke opgaven te realiseren. Vanuit organisatiekundig perspectief zal er altijd behoefte zijn aan (zoals Mintzberg het noemt) het 'compensatiemechanisme' project. Er zijn immers altijd opgaven die niet in de bestaande organisatiestructuur passen, ongeacht of men werkt in afdelingen, units, divisies of (zelfsturende )teams. Projectmatig werken rijkt opdrachtgever en teamleden de taal en methoden aan om vraagstukken die buiten de dagelijkse werkzaamheden, vallen te realiseren. De laatste jaren heeft hij als (co)auteur enkele boeken over projectmatig werken geschreven: - werken aan projecten - projectmatig werken bij de hand - het project canvas (dit boek is in 2018 vertaald in het Duits)

Zijn opvatting over managen wordt goed verwoord in de titel van een van zijn boeken: Managen = gewoon doen.