Gebruiker:SarahDecoene/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De boneneter[bewerken | brontekst bewerken]

Annibale Carracci werd geboren in Bologna (Italië) op 3 november 1560 en stierf op 15 juli 1609. Hij was een kunstschilder en ook graveur. Carracci kwam uit een arbeidsgezin, waar zijn vader een arme kleermaker was. Zijn vader werd overhaalt om Annibale kunst te laten studeren, nadat neef Ludovico enkele schetsen gezien had.

Stroming[bewerken | brontekst bewerken]

Carracci is een van de grondleggers van de kunststroming met de naam de Bolognese School. Zijn werken behoren tot de barok, een stijlperiode van de 17de tot de 16de eeuw.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Voor zijn tijd was Annibale erg revolutionair. Hij was een van de eerste kunstenaars die het leven en de natuur bestudeerde, en het daarna in zijn werken verwerkte. Op de meeste schilderijen zijn mensen te zien.

De boneneter[bewerken | brontekst bewerken]

Het schilderij is gemaakt met olieverf en diverse schildertechnieken. In het werk zien we niet veel verschillende kleuren. Er staan twee kleuren centraal, bruin en wit. Door het bruin dat gebruikt wordt krijg je als toeschouwer een soort vieze indruk van het schilderij. Het wit zorgt dan weer voor het contrast. Bij elk bruin element in het schilderij, staat er een wit element tegenover.

De boneneter geeft een driedimensionaal tafereel weer, maar eigenlijk zit er niet veel diepte in het schilderij. Het enige dat te zien is, is de boneneter en de tafel.

In het werk staat de ronde vorm centraal (zoals de kom en de bonen enz.) Daarnaast worden er ook meer complexe vormen gebruikt zoals de kleding en de kan.