Gebruiker:Selach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Selach is een figuur uit het Oude Testament.


Interesses[bewerken | brontekst bewerken]

Klassieke oudheid, existentialisme, taoïsme, wielrennen, gevechtsporten, open source software, arbeidseconomie, poëzie, hedendaagse kunst.

Over Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia moet in de mate van het mogelijke vrije meningsuiting maximaliseren. Ik heb geen problemen met overbodige informatie. Als die overbodig is, zoek ik ze toch niet op, en bovendien vind ik de plaats om een onderwerp te bekritiseren de overlegpagina, en niet de verwijderpagina. Dat bedrijven zich voorstellen op Wikipedia vind ik reuze. Alles wat ik in het nieuws opvang, maar waarvan ik de achtergrond mis, wil ik kunnen opzoeken op Wikipedia. De moderatoren mogen dan wel nobel werk verrichten, ze zijn vaak enkel geïnteresseerd in voetbal en Linux. Vandaar dat deze pagina niet verwijderd had mogen worden:

"Alleen Maar Voetbal" of AMV is een aandoening die bepaalde gebruikers van wikipedia vertonen, waardoor ze gebiast zijn in het objectief beoordelen van artikels. De oorzaak is de specifieke interesse van de betrokken gebruiken, en veelal gaat die uit naar de voetbalsport. Vaak gaat het om de inconsequentie bij het evalueren van nieuwe pagina's: spelersfiches zijn bijvoorbeeld een aparte pagina waard, maar van bepaalde andere individuen die bijvoorbeeld een openbaar mandaat vervullen, mag geen informatie worden gegeven. Het probleem ligt bij de definiëring van wat encyclopedisch is, en de rekbaarheid van dat begrip in quasi onbeperkte online omgevingen. Waar in een gedrukte encyclopedie het aantal pagina's beperkt moet blijven, wat volgens sommigen ook op Wikipedia zo hoort, vinden anderen dat in online encyclopedieën méér pagina's kunnen worden aangemaakt. Dat de informatie niet volledig is, is nauwelijks een bezwaar zolang ze correct is en kan aangevuld worden.