Naar inhoud springen

Gebruiker:Sjolo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Welkom op mijn pagina!


Er is al enorm veel waardevolle kennis aanwezig op Wiki. Om een effectieve kennisopname te bewerkstelligen werk ik graag mee aan optimalisatie.


In het westerse onderwijssysteem wordt vooral het analytische denken ontwikkeld. Alles moet onder woorden worden gebracht met behulp van cijfermatige onderbouwingen. Geen wonder dat de meesten geneigd zijn om informatie / kennis op een analytische manier te registreren, over te brengen en op te nemen. Het gevolg hiervan voor de hersenen: de analytische kant (linkerhelft) heeft de omvang van een voetbal en de creatieve / zintuiglijke kant (rechterhelft) heeft de omvang van een tennisbal.


Hieronder treft u aan een overzicht van de belangrijkste elementen waardoor de linker- en rechterhelft worden aangesproken:

Linker hersenhelft (analytisch) Rechter hersenhelft (creatief)
Spraak Kleur
Taal Beelden
Tekst (Gemarkeerde) Sleutelwoorden
Rekenen Patronen
Logica Muziek / ritme
Lineair Proeven
Analyse Intuïtie / voelen


--> Uitdaging: functionele breincapaciteit verhogen (met een factor van 5 tot 10!) door inzet (en ontwikkeling) van de rechter helft naast de linker. Mijn oproep aan alle Wiki-gebruikers (schrijvers) is dan ook: pas zoveel mogelijk elementen uit de rechterkant van bovenstaande tabel toe in uw artikelen.


The main purpose of the body is to carry the brain around (Thomas Edison)

SjoLo 24 dec 2009 16:54 (CET)