Gebruiker:Spraakmakker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
en-2 This user is able to contribute with an intermediate level of English.
fr-2 Cette personne peut contribuer avec un niveau intermédiaire de français.

Welkom op mijn gebruikerspagina. Mijn echte naam is Joris.

Tussen wal en schip
Ik ben afkomstig uit Belgisch-Limburg. Mijn vrouw is Nederlandse en ik woon en werk ook al geruime tijd in Noord-Brabant. Zoiets laat kennelijk sporen in mijn taalgebruik na, want in België word ik de laatste jaren geregeld voor n'n 'Ollander aangezien. Boven de grens horen de meeste mensen vrij snel dat ik van oorsprong 'n 'Bels' ben, hoewel ik daar tegenwoordig minder vaak op aangesproken word, dus zo opvallend zal het verschil nu ook weer niet zijn.

Reparatiewerkzaamheden
Ik raadpleeg Wikipedia al een tijdje op geregelde basis. Daarbij stuit ik heel vaak op tikfouten, spelfouten, kromme zinnen, slechte vertalingen en meer van dat fraais, en eerlijk gezegd erger ik me daaraan. Ik vind dat Wikipedia op het gebied van taal helaas veel te wensen overlaat. Af en toe heb ik als niet-ingelogde gebruiker correcties aangebracht (waarvan sommige overigens met bekwame spoed weer teruggedraaid zijn) en uiteindelijk heb ik besloten om een gebruikersnaam te verzinnen en me aan te melden.

Klappen van de zweep
De beginselen van Wikipedia heb ik inmiddels wel onder de knie, denk ik. Maar ik heb de indruk dat er daarnaast veel gewoontes, procedures en ongeschreven regels bestaan waar ik niet zo'n goede kijk op heb. Daarom ben ik van plan om mijn bijdragen kort en eenvoudig te houden en me niet halsoverkop in allerlei discussies te mengen. Bovendien is mijn vrije tijd beperkt. Mocht ik iets niet goed doen, hoor ik het wel.