Gebruiker:Stefan-011-kleu/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Huis Baeyens is een Belgisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop en verhuur van kostuums en accessoires voor particulieren of voor bedrijven. Na 110 jaar in Antwerpen heeft het bedrijf besloten om zijn twee vestigingen te verhuizen naar één locatie in Borsbeek, waar ze sinds 2020 gevestigd zijn.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Ontstaan[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd in 1911 opgericht door de broers Charles en Alfons Baeyens nadat ze de zaak Verstraeten-Driessens hadden overgenomen. Het groeide al snel uit tot een van de grootste bedrijven in de regio Antwerpen op het gebied van kostuums voor bijeenkomsten, theaters en toneelstukken.

Familiebedrijf[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf werd altijd doorgegeven aan de volgende generatie Baeyens en vanaf 1964 zat Hugo Baeyens samen met zijn vrouw Lydia in het bedrijf. Vandaag wordt het bedrijf geleid door Gert, Bart en Anke Baeyens en Hugo's kleinkinderen zijn ook actief in Huis Baeyens.

Vestiging[bewerken | brontekst bewerken]

In 1911 opende de eerste winkel in de Lamorinierestraat in het centrum van Antwerpen. Mensen konden er terecht voor het huren van premiums en het kopen van artikelen. Ook de speelgoedwinkel van Baeyens was er gevestigd. Het tweede filiaal werd rond 2007 geopend op de Autolei in Wommelgem. Hier was het ook mogelijk om andere items, behalve premiumverhuur, te kopen en te huren. Sinds januari 2020 is de winkel in Wommelgem gesloten en niet veel later ging ook het pand in Antwerpen achter slot en grendel. Sindsdien is het bedrijf gevestigd aan de Frans Beirenslaan 3 in Borsbeek.

Projecten[bewerken | brontekst bewerken]

Na vele generaties is het bedrijf een begrip geworden in de theater-, toneel-, tv- en kostuumwereld bij gewone consumenten tot grote bedrijven. Jarenlang hebben ze gewerkt met bedrijven, particulieren en meer recentelijk influencers. Hieronder staat een overzicht van voltooide projecten in de loop der tijd per categorie: