Gebruiker:Taka/Categorie:Internet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit wordt eerst een inventarisatie van hoe de Categorie:Internet er nu uit ziet, gevolgd door eventueel een voorstel om het anders te doen.


De huidige situatie[bewerken | brontekst bewerken]

27 mei 2005 19:49 (CEST)


Opvallend is dat er slechts een rudimentaire verdeling is in de protocollen: www, email, irc, im, usenet, ftp, p2p.... De indeling van Internetdienst lijkt er een beetje op, maar is het ook weer niet helemaal. In elk geval zou zo'n onderverdeling mijn eerste idee zijn, maar misschien is dat niet de beste oplossing. Maar vooral de afwezigheid van Categorie:World Wide Web valt op.

Een andere mogelijke verdeling is gebaseerd vanuit het oogpunt van de gebruiker, behalve een computer heb je nodig: een ISP, clientprogramma's en plekken op internet waar je wat kan doen of halen. De exacte protocollen zijn worst, en krijgen daarom daarnaast een eigen categorie. Er is ook wel wat voor te zeggen om alle websites e.d. in een aparte categorie te zetten: een boek zet je ook niet vooral onder boekdrukkunst of onder papier. In die zin is internet een gewoon communicatiemiddel geworden.

Hierna volgt hoe de Engelse en Duitse wikipedia het hebben gedaan.


Engelse wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]