Gebruiker:Troefkaart/Scripts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Gebruikerspagina Overlegpagina Fotoos TroefBieb Scripts
Dit is een overzicht van door mij op Wikipedia geplaatste scripts met een beknopte uitleg van het doel. Ze zijn niet door mij geschreven, ze zijn van elders gekopieerd en door mij en anderen voor deze Wiki bruikbaar gemaakt.
Vraag me niet een script te schrijven, het zal me niet lukken.


Interwiki.js[bewerken | brontekst bewerken]

Dit script plaatst interwiki's naar grotere Wikipedia's en aan het Nederlands verwante talen bovenaan de lijst met interwiki's. Het is gebaseerd op een op de :nn-Wikipedia gevonden script (nn:MediaWiki/monobook.js) van no:User:Jeblad, geschikt gemaakt voor :nl-Wikipedia door Zanaq

Bovenaan geplaatste interwiki's:

  • Grote wiki's: Catalaans, Deens, Duits, Engels, Esperanto, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Spaans en Zweeds
  • Aan Nederlands verwante talen: Afrikaans, Fries, Limburgs, Nedersaksisch, West-Vlaams en Zeeuws

Voeg de onderstaande code toe aan je monobook.js om het te gebruiken:

importScript('Gebruiker:Troefkaart/interwiki.js');

Indien andere talen gewenst het gehele script kopiëren naar je eigen naamruimte en de talen achter prefs= aanpassen. Vervang "Troefkaart" in de hierboven vermelde code door je eigen naam.

CSS-tip[bewerken | brontekst bewerken]

Door bv li.interwiki-de, li.interwiki-en { font-weight: bold; } in het monobook.css te plaatsen worden interwiki's naar aangegeven talen vet gemaakt. Werkt ook zonder dit script


Wijzigingenverbergen.js[bewerken | brontekst bewerken]

Dit script plaatst een (v) voor de gebruikersnaam in de recente wijzigingen en in het logboek titelwijzigingen. Als iemand erg druk bezig is met bewerken, bv als RonaldB aan het blokkeren slaat (niet hatelijk bedoeld), klik je op de (v) en de wijzigingen van die gebruiker verdwijnen. Het is een bewerking van een script van Erwin, die op zijn beurt een script van Zanaq bewerkte.

Voeg de onderstaande code toe aan je monobook.js om het te gebruiken:

importScript('Gebruiker:Troefkaart/wijzigingenverbergen.js');


Titelbewerken.js[bewerken | brontekst bewerken]

Met dit script zou het mogelijk moeten worden te klikken in de titelbalk van een artikel (zoals hier Gebruiker:Troefkaart/Scripts) en daar de naam van het artikel te typen waar je naartoe wilt. Werkt niet helemaal, maar niet helemaal niet, vandaar dat het hier vermeld is, in de hoop dat iemand het aan de praat krijgt. Gebaseerd op het Greasemonkeyscript Editable Wikipedia Titles, waar het wel werkt.

Installeer dit script op eigen verantwoording, werkt alleen met greasemonkey!

Andere hoofdpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat onze huidige hoofdpagina niet om aan te zien is (POV mag in de eigen naamruimte, maar dat het ding niet om aan te zien is, is geen POV), heb ik een andere gemaakt: Gebruiker:Troefkaart/Hoofdpagina. Plak onderstaande code in je monobook.js om de pagina tot je standaard hoofdpagina te maken:

// Andere hoofdpagina

var mpTitle = "Hoofdpagina";
var isMainPage = wgPageName == mpTitle
if (isMainPage) 
{window.location="http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Troefkaart/Hoofdpagina";}

Op Overleg gebruiker:Troefkaart/Hoofdpagina staan eventueel te gebruiken alternatieven. Als bovenstaande code in gebruik is, is als bijkomend voordeel de huidige hoofdpagina niet meer te zien. Als je heel masochistisch bent ingesteld, kun je op Sjabloon:Hoofdpagina de teletubby-zuurstok pagina bekijken.


Links in ChatZilla[bewerken | brontekst bewerken]

Met dit script worden links naar Wikipedia artikelen in de IRC-cliënt ChatZilla klikbaar gemaakt. Het script is in het publieke domein geplaatst door IceKarma op 22 april 22 2005.

Zie Gebruiker:Troefkaart/Wikilinks voor uitleg.